Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor.

Pe 17 februarie, parlamentarii au decis eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor. Legea a fost votată în plenul reunit, după ce anterior a primit un raport de admitere cu amendamente. Au fost 357 de voturi în favoarea inițiativei. Cei 30 de parlamentari ai UDMR au spus că sunt prezenți, dar nu votează.

Proiectul de lege aparține PSD, dar în el a fost inclus și un amendament depus de USR-PLUS potrivit căruia, odată cu intrarea în vigoare a actului normativ, încetează și plata pensiilor speciale aflate în vigoare. 

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat că 54.2 milioane de lei este impactul bugetar pentru pensiile a 768 de foşti parlamentari.

Recent, Asociația Foștilor Parlamentari a înaintat o petiției Avocatului Poporului în care cerea sesizarea CCR cu o excepție de neconstituționalitate, dar Renate Weber a respins solicitarea.

„Nu am sesizat Curtea Constituțională. Termenul a expirat ieri. Nu am identificat niciun motiv de neconstituționalitate. (…) Am primit petiția asociației, astăzi am vorbit la telefon și le-am explicat de ce nu înaintăm o sesizare”, a punctat Weber.

Știre în curs de actualizare

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here