Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat marți seara că se va vaccina public împotriva coronavirusului, pentru a da un exemplu că aceasta este singura metodă eficientă pentru a învinge pandemia. De asemenea Klaus Iohannis a spus și care este motivul pentru care nu a făcu acest lucru până acum.

Marți seară, Klaus Iohannis a declarat la o conferință de presă de la Palatul Cotroceni că, nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului până acum deoarece decizia a fost ca mai întâi personalul medical să fie vaccinat. De asemenea, președintele României a adăugat că se va vaccina vineri, 15 ianuarie.

„Nu cred că s-a produs nicio neîncredere. Dimpotrivă, decizia a fost să fie vaccinat în primul rând, în prima etapă, tot personalul medical. Și acest lucru se întâmplă, s-a întâmplat. Știți foarte bine că până la sfârșitul acestei săptămâni prima etapă se încheie cu prima doză de vaccinare, având în vedere că acum dispunem de un vaccin care se administrează în două doze.

După aceea se reia vaccinarea în a doua doză. Nu am dorit nici eu, nici premierul, că să zic așa între ghilimele, să ne băgăm în față. Ar fi fost probabil mesajul greșit, dar vineri, în 15 ianuarie, începe a doua etapă de vaccinare în care este prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului din învățământ, a persoanelor peste 65 de ani și a celor cu comorbidități, cu boli cronice și a personalului numit esențial, de exemplu Administrația Prezidențială, Guvernul”, a declarat Klaus Iohannis.

Primele doze de vaccin Moderna au ajuns miercuri dimineaţă la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino” din București, anunță Ministerul Apărării, care a publicat mai multe imagini foto.

În perioada următoare, vaccinurile vor fi distribuite în centrele regionale de vaccinar

„Prima tranşă, de 14.000 de doze de vaccin Moderna, a intrat în România aseară. Dozele au ajuns azi dimineaţă la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale de vaccinare”, precizează MApN pe pagina sa de Facebook.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here