Vicepremierul Kelemen Hunor, președintele UDMR, a precizat că peste o lună de zile ministrul Muncii, Raluca Turcan, va prezenta o analiză „extrem de serioasă și precisă”, iar ulterior coaliția va decide ce se întâmplă cu diversele sporuri. Eliminarea, spune el, nu se va face în 2021, în condițiile în care actuala majoritate a anunțat în decembrie că veniturile bugetarilor vor fi înghețate la nivelul lui decembrie 2020.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Vicepremierul Kelemen Hunor, despre sporurile bugetarilor, pe B1 TV

 

„Nu te obligă nimeni să lucrezi la stat dacă sunt așa de multe pericole la fiecare colț când treci dincolo de ușa instituției. Nu ai o constrângere, caută un lucru unde condițiile sunt mai blânde și unde nu ai astfel de pericole. Deci din acest punct de vedere, ok, eu am spus că trebuie să vedem – și asta a fost decizia coaliției – toate sporurile, fiindcă în acest moment, dintre colegii mei, nimeni n-a știut câte sporuri există. Am spus să vină ministrul Muncii, doamna Turcan, cu o analiză extrem de serioasă și extrem de precisă exact într-o lună de zile și, după aceea, acele sporuri trebuie eliminate, trebuie discutate prin lege”, a declarat Kelemen Hunor, marți seară, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat, unde a vorbit și despre situația bugetară, și despre pensiile speciale.

Vicepremierul a precizat că sporurile nu vor fi eliminate în 2021, dat fiindcă actuala coaliție a anunțat că veniturile vor fi înghețate la nivelul lui decembrie 2020.

„Nu în 2021 vor fi eliminate și acest lucru trebuie să vă spun, fiindcă noi în decembrie am spus un lucru extrem de prețios și extrem de clar – salariile, în 2021, vor fi la nivelul anului 2020, luna decembrie. Acest lucru înseamnă că salariul plus sporurile înseamnă venitul lunar pentru fiecare angajat. Dacă noi am spus acest lucru în decembrie, trebuie să fie valabil și în februarie. Nu putem spune că în februarie vedem un pic altfel și mai tăiem, fiindcă atunci omul va avea mai puțini bani la sfârșitul lunii decât avea în decembrie”, a adăugat președintele UDMR.

El a subliniat că este nevoie de „o analiză serioasă”.

„Noi am luat încă o decizie. Vom schimba, vom amenda Legea salarizării unice și acolo trebuie să vedem care sunt acele sporuri care trebuie incluse în venitul de bază și care sunt sporurile care nu pot fi acceptate”, a mai spus Kelemen Hunor.Tu ce vezi în imagine, un câine sau un bărbat? Puțini ghicesc răspunsul corect! ILUZIA OPTICĂ a creat numeroase controverse

Demnitarul spune că trebuie făcut un inventar al sporurilor.

„În secolul XXI să spui că este un risc să lucrezi la calculator… bine, omule, renunță la calculator! Nu se poate pur și simplu. Trebuie o analiză foarte serioasă. În 20 de ani, în 30 de ani s-a stricat enorm de mult acest sistem, au apărut fel de fel de sporuri peste sporuri. Trebuie să facem un inventar, trebuie să vedem cum se poate gestiona în așa fel încât omul să aibă un venit corect, un venit care asigură un trai decent, dar nu vii cu sporuri peste sporuri”, a adăugat vicepremierul.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here