Guvernul Cîțu va adopta probabil săptămâna viitoare o ordonanță de urgență pentru intensificarea campaniei de comunicare pe tema vaccinării împotriva COVID-19, a anunțat vicepremierul Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor, despre campania de comunicare pe tema vaccinării anti-COVID-19

 

„Pe tema vaccinului, eu cred că suntem la început, am început bine. Mai e nevoie de o Ordonanţă de Urgenţă prin care putem intensifica această campanie. Probabil că săptămâna viitoare se va adopta. Era pe ordinea de zi, dar am amânat o săptămână. Se va intensifica în mass-media şi în tot ce înseamnă căi de comunicare online, televiziuni, radiouri, printuri şi aşa mai departe. Trebuie să existe un conţinut în această comunicare, un conţinut foarte-foarte bine pus la punct din punct de vedere ştiinţific. După aceea, sigur, trebuie găsite acele forme, modalităţi, prin care oamenii pot fi convinşi. Se va intensifica această campanie, atâta pot să vă spun şi sunt convins că va fi o campanie profesionistă”, a declarat vicepremierul Kelemen Hunor, la RFI, potrivit News.ro.

Președintele UDMR a mai afirmat că „trebuie găsite acele modalităţi prin care poţi să-i convingi pe cei care sunt sceptici”.

„Eu zic că va fi OK. Trebuie să aşteptăm şi această OUG, prin care se poate trece la etapa următoare. Eu nu pot să dau sfaturi de comunicare, pentru că acolo sunt specialişti, ştiu ce ar trebui să facă. Exemplele personale sunt importante şi bineînţeles, dincolo de medici, dincolo de oameni de ştiinţă, trebuie să venim şi cu alte personalităţi, cu alţi oameni care transmit mesaje mai personale şi cu mai multe emoţii”, a mai spus Kelemen Hunor.

UE asigură încă 300 de milioane de doze din vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer și BioNTech

 

Campania de vaccinare anti-COVID-19 a început în 27 decembrie în majoritatea statelor din Uniunea Europeană, iar Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a anunțat vineri securizarea a încă 300 de milioane de doze din serul produs de Pfizer și BioNTech, primul de acest gen aprobat pentru utilizare în masă la nivelul blocului comunitar.

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a precizat într-o conferință de presă că 75 milioane de doze din noua comandă vor fi disponibile începând cu al doilea trimestru din acest an, în timp ce restul vor sosi în al treilea și al patrulea.

„Deja avem un contract, deci nu vor avea loc negocieri îndelungate, este un vaccin dovedit, deci autorizarea este gata, statele membre știu vaccinul, deci știu logistica din spatele lui, prin urmare aduce certitudine pentru planificare și creează un imbold suplimentar pentru vaccinare în Europa”, a declarat Ursula von der Leyen, potrivit Euronews.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here