Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, marți, pe B1 TV, că dezideratele formațiunilor care compun actualia coaliție guvernamentală sunt comune, indiferent de eventualele discuții sau conflicte din interior.  „Coaliția și liderii coaliției sunt ferm hotărâți să ducă mandatul până la bun sfârșit”, a mai spus președintele UDMR, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Vicepremierul Kelemen Hunor, pe B1 TV. Ce a spus președintele UDMR despre stabilitatea coaliției de guvernământ

 

Discuția a pornit de la situația ministrului Sănătății, care este vizat de o moțiune simplă, context în care președintele UDMR s-a arătat „sunt convins că va avea Vlad Voiculescu solidaritatea coaliției și în Parlament”.

„Moțiunea e un lucru, e vorba de o chestiune politică. Acțiunile guvernamentale sunt acțiuni guvernamentale, deci nu trebuie să le amestecăm. Săptămâna viitoare, luni, când se va discuta moțiunea, când se va vota moțiunea, sunt convins că va avea Vlad Voiculescu solidaritatea coaliției și în Parlament. Nu am nicio îndoială”, a declarat Kelemen Hunor.

Referitor la posibilitatea ca USR-PLUS să pună în pericol stabilitatea coaliției în funcție de atitudinea partenerilor săi față de Vlad Voiculescu, Kelemen Hunor a afirmat: „Nu, nu, nu. Sunt speculații sau sunt zvonuri, sau sunt chestiuni care n-au fost interpretate corect. Nu stă coaliția nici într-un ministru de la PNL, USR sau UDMR. Coaliția și liderii coaliției sunt ferm hotărâți să ducă mandatul până la bun sfârșit. În orice coaliție există discuții, există conflicte. Nu suntem la fel. Dacă vă gândiți, de fapt suntem cinci în coaliție, nu suntem trei, fiindcă USR-PLUS înseamnă două partide, în PNL mai există nucleul PD-L-ului, încă nu au fost «asimilați», și acest lucru se simte, dar din acest punct de vedere e absolut normal să fie discuții. Scopul, dezideratele noastre sunt comune, nu există nicio discuție în ceea ce privește dezideratele”.

Întrebat dacă și în formula guvernamentală se vede că miniștrii vin din poluri diferite, vicepremierul a răspuns: „Eu ceea ce spun este un lucru absolut clar, corect, dar nu se simte în actul de guvernare, în ședințele de Guvern. Nu se simte acest lucru. Florin Cîțu gestionează foarte bine, chiar are o empatie și o toleranță de foarte multe ori mai mare decât aș accepta eu dacă aș fi premier, dar asta e o altă discuție, dar eu îl respect pe Florin Cîțu pentru această deschidere și pentru această răbdare uriașă”.

 Diana Șoșoacă, acuzații grave la adresa medicilor. DE CE MOR pacienții COVID?

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here