Irina Alexe a fost numită secretar de stat la Ministerul de Interne de către premierul Florin Cîțu, la propunerea USR-PLUS. Partidul spune că Alexe este membru PLUS şi are o “experienţă îndelungată juridică şi administrativă”, fiind ofiţer timp de 20 de ani în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, din care ultimii zece ani făcând parte din conducerea ministerului, potrivit hotnews.ro.

 

Cine este Irina Alexe, noul secretar de stat în Ministerul de Interne

 

Ea este un personaj controversat, după ce s-a aflat că în 2016 s-a pensionat la doar 42 de ani. Irina Alexe, o apropiată a liderului PLUS, Dacian Cioloș, s-a pensionat profitând de prevederile Legii 223/2015, privind pensiile militare de stat. Aceasta a permis ca după 22 de ani de muncă să aibă o pensie de 13.000 de lei. 

În februarie 2016 a fost numită secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. În momentul numirii era secretar general adjunct in Ministerul Afacerilor Interne. În septembrie 2016 s-a întors la Ministerul de Interne, dar pe funcție de secretar de stat. Irina Alexe a mai ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne în Guvernul Cioloș.

În 2019 a ajuns în conducerea PLUS. La doar 35 de ani, Irina Alexe a devenit cel mai tânăr chestor din Poliția Română, echivalentul funcției de general cu o stea. 

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here