Noi controverse apar în jurul Irinei Alexe, numită recent secretar de stat la Ministerul de Interne la propunerea USR PLUS. Irina Alexe ține la secret declarația de avere, deși legea o obligă să o facă publică. Această promovare la vârful MAI a generat un adevărat scandal în rândul membrilor USR PLUS și a declnșat dezbateri aprinse în spațiul public, având în vedere că Irina Alexe s-a pensionat la vârsta de 42 de ani, iar ulterior a fost reangajată în MAI, cumulând astfel pensia cu salariul.

 

Irina Alexe ține la secret declarația de avere

 

Irina Alexe, tânăra pensionară de la Ministerul de Interne, nu și-a publicat încă declarația de avere. Decizia de numire a Irinei Alexe în funcția de secretar de stat la Ministerul de Interne a apărut în Monitorul Oficial în data de 25 februarie 2021, însă nici până acum aceasta nu și-a publicat declarația de avere. Acest document ar arăta veniturile sale, inclusiv nivelul pensiei speciale.

Potrivit Legii 176/2010, declarațiile de avere și declarațiile de interese se depun obligatoriu în termen de 30 de zile de la data numirii.

 

Cine este Irina Alexe, noul secretar de stat în Ministerul de Interne

 

Irin Alexe este un personaj controversat, după ce s-a aflat că în 2016 s-a pensionat la doar 42 de ani. Irina Alexe, o apropiată a liderului PLUS, Dacian Cioloș, s-a pensionat profitând de prevederile Legii 223/2015, privind pensiile militare de stat. Aceasta a permis ca după 22 de ani de muncă să aibă o pensie de 13.000 de lei.

În februarie 2016 a fost numită secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. În momentul numirii era secretar general adjunct in Ministerul Afacerilor Interne. În septembrie 2016 s-a întors la Ministerul de Interne, dar pe funcție de secretar de stat. Irina Alexe a mai ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne în Guvernul Cioloș.

În 2019 a ajuns în conducerea PLUS. La doar 35 de ani, Irina Alexe a devenit cel mai tânăr chestor din Poliția Română, echivalentul funcției de general cu o stea.Drama neștiută a lui Nelu Ploieșteanu. Puțini știu acest detaliu din viața regretatului artist

Irina Alexe a fost numită secretar de stat la Ministerul de Interne de către premierul Florin Cîțu, la propunerea USR-PLUS. Partidul spune că Alexe este membru PLUS şi are o “experienţă îndelungată juridică şi administrativă”, fiind ofiţer timp de 20 de ani în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, din care ultimii zece ani făcând parte din conducerea ministerului.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here