Ioana Constantin, secretar general adjunct al PMP, a vorbit, luni, într-o intervenție în cadrul emisiunii ”Se întâmplă acum”, moderată de Tudor Barbu, despre subiectul folosirii testelor non-invazive în școli. ”Mi se pare că este o răfuială politică și e păcat pentru că discutăm despre viață, despre sănătate, despre educație”, a declarat Ioana Constantin, în direct, pe B1 TV, referindu-se la punctele de vedere exprimate în spațiul public de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și cel al Educației, Sorin Cîmpeanu.

 

Ioana Constantin, despre testarea elevilor: Mie mi se pare că este o răfuială politică și e păcat pentru că discutăm despre viață, despre sănătate, despre educație

 

”Mie mi se pare că este o răfuială politică și e păcat pentru că discutăm despre viață, despre sănătate, despre educație. Eu nu reușesc să înțeleg această răfuială politică pe care o duce, pe de o parte, Vlad Voiculescu, și USR PLUS… PNL nu mi-e clar dacă e implict în această răfuială. Sincer, eu sunt foarte plăcut surprinsă de modul în care domnul Cîmpeanu gestionează tot sistemul de educație astăzi, în plină pandemie. Nu înțeleg ce e atât de dificil să avem este teste, să le asigurăm, pentru a putea reveni la școală. Sunt sute de mii de copii care nu au putut să facă o zi de școală în pandemie, în România. De ce? Pentru că nu au acces la internet, nu au acces la un telefon sau un laptop, sunt realități. În toată lumea se încearcă găsirea de soluții pentru ca elevii să revină la școală în condiții de siguranță”, a declarat Ioana Constantin.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ioana Constantin: Vorbim de oameni politici iresponsabili, care nu înțeleg funcția pe care o au

 

Reprezentanta PMP a mai precizat că folosirea testelor non-invazive, precum și a celor rapide în școli este o modalitate prin care poate fi asigurat accesul la educație.ANUNȚ IMPORTANT! Când revenim la normalitate? Premierul Florin Câțu a anunțat DATA EXACTĂ

”Vorbim de oameni politici iresponsabili, care nu înțeleg funcția pe care o au, nu înțeleg momentul. Vorbim de Vlad Voiculescu, vorbim de Claudiu Năsui – pe care eu îl respect foarte mult ca economist, dar sunt total dezamăgită de cum gestionează Ministerul Economiei. Aici nu mai e vorba despre politică, aici vorbim despre o generație întreagă de copii care își ratează destinul. Noi nu înțelegem ce înseamnă procentul de 60% dintre elevi care au picat BAC-ul la simulare.

Nu înțeleg de ce Vlad Voiculescu simte nevoia ca, indiferent ce decizie iau ministrul Cîmpeanu sau premierul Cîțu, să vină să spună că nu-i bună.

Aceste teste noninvazive sunt atât de inocente… și celelalte teste rapide, cu toții le-am folosit într-un fel sau altul… în felul acesta asigurăm accesul la educație”, a mai spus Ioana Constantin.

Premierul Florin Cîțu a precizat, luni, într-o conferință de presă, că el este cel care a propus introducerea testelor non-invazive și revenirea la școală după efectuarea unui test de acest gen. Prim-ministrul a explicat că depinde de INSP să le includă în metodologia de lucru, având în vedere „ele sunt folosite cam peste tot în lume”.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here