Ioana Constantin a criticat dur declarația ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, potrivit căreia în ultimii ani, în România, s-au cosntruit doar clădiri de birouri și mall-uri, nu și spitale. “Nu doar că-n București și în spitale e frig ca în comunism, dar e frig și comunism și în mințile unora, inclusiv în a domnului Voiculescu”, a reacționat Ioana Constantin pe Facebook:

“Am crezut că e o glumă, dar e real: ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a declarat azi că în România s-au construit în ultimii ani mall-uri și clădiri de birouri, dar nu spitale*. Ce legătură e între mall-urile și clădirile de birouri construite de firme PRIVATE, cu CAPITAL PRIVAT, de MEDIUL PRIVAT și spitale care au legatură cu STATUL incapabil, putred corupt și nu cu mediul de afaceri?!?! Statul care adună taxele de la cetățeni și de la FIRME a fost incapabil, prin politicieni (ca să fim corecti), să construiască și să doteze spitale moderne.

Nu doar că-n București și în spitale e frig ca în comunism, dar e frig și comunism și în mințile unora, inclusiv în a domnului Voiculescu.

În România nu am construit spitale din două motive: corupție și incompetență.

Multora n-o să le placă, dar Vlad Voiculescu este un ministru slab, cu slabe competențe manageriale și nu face față crizei prin care România trece, la fel ca multe alte state; România având și un sistem de sănătate în care cârpim și improvizăm zilnic, un sistem de sănătate jefuit, cârpit și obișnuit să ascundă gunoiul sub preș, cu personal medical extenuat și supus zilnic riscurilor, cu pacienți expuși la rândul lor zilnic din cauza putreziciunii acestui sistem de sănătate sufocat.

Domnule Voiculescu, mergeți acasă. Nu fiindcă s-a întâmplat tragedia de la Balș, ci fiindcă nu aveți capacitatea să gestionați sistemul de sănătate românesc și nici să-l faceți mai perfomant, mai transparent, mai curat.

Suntem forțați să începem să reconstruim sistemul de sănătate: o nouă lege a sănătății, investiții masive, management profesionist de la minister la ultimul spital orășenesc, DEPOLITIZARE, trasparență.

P.S.: Îi aștept pe Gabriela Firea și Nicușor Dan să explice cum e cu încălzirea în București. La Matei Balș era plin de aeroterme.

*Declaratia integrală: “În România s-au construit mall-uri, clădiri de birouri, alte lucruri, spitale mai puțin. E vremea ca lucrurile să se schimbe”.Templul indian cu o uşă din aur pe care n-o poate deschide nimeni. Ce se ascunde aici poate provoca Al III-lea Război Mondial

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here