Ioana Constantin, secretar general adjunct PMP, a criticat dur declarațiile liderului USR, Dan Barna referitoare la corupția din România:

“Domnul Barna, vicepremierul despre care nu știe nimeni cu ce se ocupă, declară “Nu vorbesc de corupție, de porcării. Alea au rolul lor, sunt marginale în realitate. Nu e o problemă. Problema este să poți să absorbi acești bani”.

Și uite cum a ajuns corupția o porcărie, o treabă marginală. Mai ales când vine vorba despre fonduri europene. Ironic.

De când au ajuns la guvernare, au uitat și de anticorupție, și de transparență și de proiectele care zac prin Parlament. Există în Parlamentul României un proiect al PMP privind transparența totală în administrație, adică toate instituțiile să publice toate contactele și toate facturile. Nu e niciun partid interesat. Curios, cum după niște luni la guvernare, pentru USR, corupția intră la categoria porcării și chestiuni marginale, dar în campanie, pe strategia de comunicare era tema principală. Cum tot în campanie se discuta mult despre 2 tururi de scrutin și 300 de parlamentari. Acum nu mai se aude niciun sunet dinspre USR – PLUS.

Sigur că problema e să atragem banii prin proiecte bune. Dar pentru asta trebuie mai puțină birocrație, management impecabil, competență și o politică”, a scris Ioana Constantin.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here