Iulian Bulai este suplinitorul Vioricăi Dăncilă în politica românească, din punct de vedere al gafelor, respectiv al deselor poziții publice neinspirate. Deputatul USR se află în plin scandal cu Televiziunea Română (TVR), pe care a criticat-o pentru faptul că nu realizează anchete la fel de incisive perecum cele de la Recorder. 

Iulian Bulai este pregătit să facă „ordine” la TVR și potrivit comentariilor sale, pare hotărât să se implice în strategia editorială a posturilor din grilă, din calitate de parlamentar. 

„Recorder face poate cele mai relevante și mai de impact investigații din România. Care duc la anchete DNA și la căderea multor politicieni corupți. Au un buget de câteva zeci de mii de euro anual și fac o treabă minunată. Cu impact uriaș. De ce nu ar face la fel și TVR și SRR? 

TVR și Radioul Public au un buget anual de aproximativ 380 de milioane de lei și mii de angajați. Niciodată, în ultimii ani, nu au livrat investigații care să facă diferența și care să fie de maximă relevanță publică. Mi-aș dori mult să ajungă la această performață. 

Zilele acestea am zeci de întâlniri individuale pentru a putea face din Parlament cât mai multe reforme în aceste două instituții media”, a notat Bulai pe Facebook. 

 

TVR: „Asistăm la un nou episod din şirul atacurilor domnului deputat la independenţa editorială”

 

TVR a reacționat printr-un comunicat de presă, publicat de News.ro, prin care subliniază ingerințele lui Iulian Bulai. 

„Asistăm la un nou episod din şirul atacurilor domnului deputat la independenţa editorială a TVR. Atragem atenţia domnului deputat că SRTv nu este subordonată editorial vreunei instituţii şi, cu atât mai puţin, vreunei persoane indiferent de funcţia deţinută. De altfel, până acum, nu au mai existat asemenea derapaje, prin care tocmai preşedintele unei comisii care exercită controlul parlamentar asupra activităţii TVR să pună sub semnul întrebării independenţa editorială a televiziunii publice.Avionul care a dispărut şi a reapărut 53 de ani mai târziu. Oamenii de ştiinţă sunt uluiţi

Atacurile domnului Bulai la adresa TVR dovedesc, constant, necunoaşterea Legii 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea SRTv şi a SRR, act normativ care poate fi consultat chiar pe siteul televiziunii publice şi a principiilor care guvernează activitatea acestor instituţii. În ceea ce priveşte pretinsa absenţă a programelor SRTv de tip reportaj şi anchetă, invocată de domnul deputat Bulai, îi aducem la cunoştinţă programele canalelor Televiziunii Române, despre care în mod evident nu are ştiinţă şi care pot fi consultate pe site-ul instituţiei. Acestea includ cunoscute emisiuni de anchetă din grilele TVR, producţii premiate intern şi internaţional, precum «Dosar România», «Dispăruţi fără urmă», «Anchetele comisarului Antonescu», «Adevăruri despre trecut», «Decembrie Roşu», «Moştenirea clandestină» sau reportajele difuzate în cadrul Telejurnalelor”, a transmis TVR.

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here