Un ultim episod de iarnă s-a abătut asupra României în ultimele ore. După mai multe zile cu temperaturi crescute, frigul s-a lăsat din nou în toată țară. 

Ninge abundent pe arii extinse în centrul țării, mai ales în zonele montane din județele Brașov, Covasna și Harghita.

DRDP Brașov intervine cu mai mult de 80 de utilaje dotate cu lamă și răspânditor de sare pe toate drumurile naționale afectate de ninsoare și viscol.

În aceste condiții, Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de vreme rea. 

Până sâmbătă la ora 14:00 în județele Brăila, Ialomiţa și Buzău se vor semnala intensificări locale și temporare ale vântului cu rafale de 55…60 km/h și până la ora 13:00 în județul Tulcea.

Un cod galben a fost emis începând de vineri, 5 martie, ora 16:00, până sambătă, la ora 16:00. Sunt așteptate ninsori moderate cantitativ și viscol în Carpații Orientali și Carpații Meridionali. Va ninge moderat cantitativ (15 – 20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, la început în nordul Carpaților Orientali, apoi mai ales în Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali. Vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

Sunt vizate județele Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Vrancea.

 

Informare meteorologică de vreme rea în toată țara

 Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

O informare meteorologică a fost emisă și în intervalul vineri, ora 14:00 – sâmbătă, ora 16:00. Sunt prognozate următoarele fenomene: răcire accentuată, precipitații mixte, intensificări ale vântului, ninsori viscolite la munte.

 Vremea se va răci accentuat, la început în nordul și nord-vestul țării, iar sâmbătă (06 martie) și în celelalte regiuni. Vor fi precipitații, în nordul, vestul și centrul țării, iar sâmbătă (6 martie) mai ales în sud. În zonele joase de relief vor fi ploi, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, astfel încât în Maramureș, Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații mixte. La munte vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60…90 km/h, viscolind temporar zăpada. Intensificări ale vântului se vor înregistra și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h și, trecător, 70 km/h.

 

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here