Este haos la Ministerul Sănătății. Vlad Voiculescu a somat spitalele să încheie chiar astăzi prima etapă a vaccinării și i-a dat peste cap pe angajați. Conform solicitării ministrului Voiculescu, DSP-urile ar trebui să imunizeze 200.000 de persoane în 24 de ore. Câteva ore mai târziu Ministerul a trimis o altă adresă, o rectificare, în care preciza că până vineri trebuie să se încheie doar programările pentru imunizarea personalului medical. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a precizat că la mijloc este o neînţelegere și a dat vina pe un angajat al Ministerului Sănătăţii, care ar fi înţeles greşit mesajul.

 

Gafă a Ministerului Sănătății în plină campanie de vaccinare anti-COVID-19

 

Medicul militar Valeriu Gheoghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a cerut Ministerului Sănătății să trimită o adresă către centrele de vaccinare, prin care să le anunțe că trebuie ca până vineri să încheie programările cadrelor medicale pentru vaccinare. Numai că un angajat al ministerului a interpretat greșit mesajul, așa că managerii de spitale au primit solicitarea ca până la ora 20.00 să încheie vaccinarea cadrelor medicale.

Gheorghiță a declarat apoi că a sesizat greșeala și, la ședința zilnică cu reprezentanții centrelor de vaccinare, a atras atenția că este vorba de o eroare. El a punctat că depășirea acestui termen nu înseamnă că alte cadre medicale nu se pot înscrie și de acum încolo.
Ministerul Sănătății: Îndeamnăm centrele de vaccinare să accelereze programările pentru imunizarea personalului din etapa 1.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Ulterior, într-o postare pe Facebook, Ministerul Sănătății a îndemnat centrele de vaccinare să accelereze programările pentru imunizarea cadrelor medicale. A mai transmis, de asemenea, că persoanele care se încadrează în prima etapă de vaccinare anticoronavirus se vor putea imuniza și după debutul celei de-a doua etape.

„Ministerului Sănătății îndeamnă centrele de vaccinare să accelereze programările pentru imunizarea personalului din Etapa 1. În acest fel vom putea demara mai devreme Etapa 2, când vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc și lucrătorii din domeniile esențiale. Aşa arată oraşul care a stat în adâncuri vreme de 90 ani. Apele s-au retras, iar ceva şocant a ieşit de-acolo

Fără griji: chiar și după ce a doua etapă va fi demarată, lucrătorii din Etapa 1 se vor putea vaccina în continuare”, a transmis Ministerul Sănătății, pe Facebook.

 

A doua etapă de vaccinare anti-COVID-19, din 15 ianuarie

 

Autoritățile intenționează ca a doua etapă de vaccinare anticoronavirus să înceapă pe data de 15 ianuarie. 

„Etapa a doua de vaccinare estimăm că poate să înceapă după 15 ianuarie. În acel moment vom începe cu persoanele internate în centrele medico-sociale. La acest moment vorbim de circa 1.884 de centre medico-sociale și sunt internate aproape 40.000 de persoane în aceste centre, iar vaccinarea personalului se va efectua prin echipe mobile de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

Gheorghiță a precizat că un termen realist pentru debutul celei de-a treia etape e începutul lunii aprilie. 

Campania de vaccinare anti-COVID-19 a început în România pe 27 decembrie 2020. Până acum, 76.400 de persoane au primit prima doză din serul produs de Pfizer – BioNTech, din care 17.846 în ultima zi. 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here