Miercuri, Guvernul se va reuni în două ședințe, pe ordinea de zi fiind mai multe acte normative, precum hotărâri de Guvern referitoarea la numirea sau eliberarea din funcție a prefecților. Prima ședință este programată online, pentru miercuri la ora 08.00, iar cea de-a doua va începe miercuri la ora 10.00.

Pe ordinea de zi, Guvernul mai are și un proiect de Ordonanță de urgență ce prevede modificarea și completarea OUG 194 / 2002, cu privire la regimul străinilor în România, referitor la obţinerea vizelor de lungă şedere pentru străinii bursieri ai statului român, informează Agerpres.

Totodată, în nota de fundamentare a acestuia este prevăzut un proiect de act normativ, pe care Executivul îl are în vedere. „reglementarea situaţiei juridice, în ceea ce priveşte obţinerea vizelor de lungă şedere şi prelungirea ulterioară a dreptului de şedere, pentru străinii bursieri ai statului român sau nebursieri, dar exoneraţi de plata taxelor de şcolarizare, care urmează să studieze în liceele din România, precum şi pentru străinii bursieri ai instituţiilor de învăţământ universitar de stat, acreditate ori autorizate provizoriu potrivit legi”, menționează sursa citată. Proiectul de OUG prevede și prelungirea dreptului de ședere pentru stagiari.

În ședința de Guvern de miercuri urmează să fie aprobat un proiect de lege de ratificare a Protocolului nr.16 la Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, adoptată la Roma la 4 noiembrie 1950, adoptat la Strasbourg la 24 iunie 2013, semnat de România la Strasbourg, la 14 octombrie 2014, scrie Agerpres.

Astfel, la data intrării în vigoare a protocolului, CCR și ÎCCJ vor putea să adreseze solicitări de avis consultativ către CEDO.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here