Guvernul Cîțu se reunește joi în ședință, începând cu ora 13.00. Ședința Executivului era programată inițial pentru ziua de miercuri, însă a fost amânată în contextul tensiunilor apărute în interiorul coaliției după demiterea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății. Miniștrii USR-PLUS ar putea boicota ședința de Guvern de joi.

 

Prima ședință de Guvern de după izbucnirea crizei din coaliție ar putea fi boicotată de reprezentanții USR-PLUS

 

„Mâine vom avea ședință de Guvern, pentru că sunt mai multe acte normative importante pentru toți românii care trebuie adoptate. O parte dintre ele vin de la Ministerul Sănătății, acte normative care nu suportă amânare”, a anunțat premierul Florin Cîțu, miercuri seară, într-o declarație de presă.

Pe de altă parte, membrii USR-PLUS ai Guvernului ar putea să nu participe la ședință.

„Noi nu mai avem încredere în Florin Cîțu. Ne dorim o discuție în coaliție. Nu este vorba de orgolii sau șantaj, ci despre modul în care domnul Cîțu înțelege să funcționeze această coaliție. (…) Noi ne dorim să avem această discuție cu partenerii de coaliție, să vedem cum anume putem funcționa în continuare (…) Suntem asumați, nu vom bloca deciziile importante pentru țară, sau buna guvernare (…) Pentru decizii importante vom fi acolo”, a declarat europarlamentarul Dragoș Tudorache la Digi 24, miercuri seară.

 

Dan Barna: Premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea USR-PLUS

 

Vicepremierul Dan Barna a anunțat miercuri, la finalul unei ședințe a conducerii USR-PLUS, că Florin Cîțu a luat decizia de a-l revoca din funcție pe Vlad Voiculescu fără a se consulta cu partenerii de coaliție iar, în acest context, premierul nu mai are spijinul Alianței.Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis

”Este o decizie unilaterală și imatură poltic care ridică foarte mari semne de întrebare asupra capacității lui Florin Cîțu de a conduce o coaliție funcțională în această perioadă foarte delicată pentru România. (…) Este o decizie care aruncă coaliția de guvernare într-o criză majoră. Este o decizie prin care, din acest moment, premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea USR-PLUS”, a declarat Dan Barna, miercuri, referindu-se la demiterea lui Vlad Voiculescu.

Barna a mai spus că și decizia ca el să asigure interimatul la Ministerul Sănătății a fost luată unilateral de Cîțu, motiv pentru care l-a refuzat. Astfel, până la propunerea unui nou ministru care să preia portofoliul Sănătății, interimatul va fi asigurat de Florin Cîțu.

De altfel, înaintea ședinței de Guvern de joi, Cîțu are programate întâlniri online cu reprezentanţii Direcţiilor de sănătate publică şi managerii spitalelor suport COVID.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here