Guvernul a transmis luni după-amiază, că este exclusă o relaxare a restricțiilor câtă vreme rata de infectare nu scade.

”Nu sunt avute în vedere în acest moment, pentru perioada imediat următoare, revizuirea/modificarea măsurilor adoptate. Menționăm faptul că aceste măsuri sunt raportate la incidența fiecărei localități printr-un mecanism prezentat public, iar retragerea acestora depinde de reducerea nivelului de răspândire a virusului la nivelul localității.

În ceea ce privește perspectiva unor măsuri de natură a permite desfășurarea unor tipuri de activități, menționăm că nu sunt adoptate decizii în acest sens și nu vizează perioada imediat următoare. La nivel guvernamental se desfășoară consultări și analize referitoare la momentul în care rata de răspândire a virusului la nivel național va fi redusă semnificativ și doar în acest context, într-un interval de câteva luni de zile, vor putea fi puse în discuție condițiile pentru desfășurarea anumitor tipuri de activități.”, a anunțat Guvernul într-un comunicat.

Noile restricții au intrat în vigoare duminică, 28 martie. Acestea prevăd închiderea magazinelor la ora 18.00 și interzicerea liberei circulații de la ora 20.00 – în weekend, în localitățile unde rata de infectare depășește 4 la mia de locuitori, și în tot timpul săptămânii, unde rata sare de 7,5.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here