Gabriela Firea, prim-vicepreședinta PSD, cere explicații Guvernului pentru decizia de a extinde cu o oră intervalul în care este restricționată circulația pe timp de noapte. „Faptul că astfel de decizii cel puțin aparent absurde nu sunt explicate și justificate de nimeni, creează percepția că deciziile se iau arbitrar, după bunul plac”, susține senatoarea social-democrată, care s-a arătat de părere că „acest fapt erodează încrederea populației în restricțiile impuse, chiar și față de cele care ar fi justificate epidemiologic”.

Gabriela Firea, prim-vicepreședinta PSD, cere explicații pentru interzicerea circulației mai devreme cu o oră

 

„Nu le pasā de oameni, de soarta lor, de probusirea economiei, de pierderea locurilor de muncā! Guvernul Cîțu continuă practica nefastă a instituirii unor restricții care frizează absurdul, deloc explicate, ceea ce subminează și mai tare încrederea populației în toată campania anti-COVID. Se interzice circulația publică mai devreme cu oră, respectiv de la ora 22:00 față de 23:00 cum era înainte. Guvernantii au anunțat în mai multe rânduri această interdicție dar n-au catadicsit să dea o minimă explicație”, a scris Gabriela Firea, joi, pe Facebook.

Astfel, prim-vicepreședinta PSD s-a întrebat „care este rostul interzicerii circulației publice mai devreme cu oră, respectiv aplicarea interdicției de la ora 22:00 față de 23:00 cum era înainte?”.

„Ce se poate întâmpla în această oră? Cine, cum, când, unde ar putea fi un risc sporit de contaminare în intervalul de la 22:00 la 23:00?! Am discutat acest subiect delicat împreunā cu presedintii si parlamentarii din Bucuresti. Cu totii primim în audienta bucuresteni – fie angajati, fie organizatori -, care sunt la capatul puterilor din punct de vedere financiar, din cauza masurilor aberante impuse de guvern. Atât în Parlament, cât si în consiliile locale, facem opozitie sanatoasa, în dorinta de a-i apāra pe cetateni de abuzurile puterii actuale”, a adăugat Gabriela Firea, prim-vicepreședinta PSD.

Mesajul social-democratei vine în contextul în care premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, iar una dintre măsurile nou introduse se referă la modificarea intervalului orar în care este restricționată circulația pe timp de noapte.

„Azi s-a aprobat și prelungirea stării de alertă. Deja ați văzut detaliile din Hotărârea CNSU. Există o modificare importantă, aceea referioare la circulația pe timpul nopții. Se reduce de la 23.00 la 22.00. În rest, măsurile rămân cam aceleași. Aceasta este, din punctul meu de vedere, cea mai importantă măsură”, a spus prim-ministrul, la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

 

Nu le pasā de oameni, de soarta lor, de probusirea economiei, de pierderea locurilor de muncā! Guvernul Cîțu continuă…

Publicată de Gabriela Firea pe Miercuri, 10 martie 2021

Ce nume va purta fetița Ginei Pistol cu Smiley

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here