Senatoarea PSD Gabriela Firea, fost Primar General al Capitalei, a spus despre ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, faptul că dă vina pe Mercur retrograd, se face de râs, are o prestație lamentabilă, că are studii dubioase, că e „prost informat și prost, în general” și că vine cu „acuzații penibile”. Reacția vine în contextul în care Vlad Voiculescu a susținut că i se pare chiar ”interesant” faptul că tocmai PSD s-a găsit să-i ceară demisia după tragedia de la spitalul ”Matei Balș”, în condițiile în care o senatoare PSD, Gabriela Firea, e vinovată de problemele cu termoficarea din București, și un senator PSD, Adrian Streinu Cercel, a condus institutul vreme de 28 de ani.

 

 

„Domnule ministru al sanatatii cu repetitie, in mandatul caruia mor bolnavi in spitale nu de afectiunea pentru care s-au internat, ci din cauza incompetentei criminale care va caracterizeaza pe Dvs si pe guvernantii de dreapta, 

Nu mai dati vina pe mercur retrograd, birocratie, Firea, Psd, Oprescu, Basescu, Videanu, gaura din stratul de ozon sau ce va vine in minte, pentru ca va faceti de ras, mai mult decat va faceti oricum, prin prestatia lamentabila pe care o aveti ca ministru, prin interesele oculte pe care le aveti in Sanatate, prin studiile dubioase etc.”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Firea i-a comunicat apoi lui Voiculescu faptul că Bucureștiul are probleme cu căldura deoarece e alimentat de două CET-uri din șase. Fosta primăriță i-a mai transmis ministrului să nu mai dea vina pe ea, căci în dimineața incendiului de la ”Matei Balș” nu era nicio avarie la rețeaua de termoficare din zonă.

„Dovediti cu fiecare declaratie ca sunteti prost informat si prost, in general!

Ar fi trebuit sa cunoasteti faptul ca anul acesta avem cea mai grava criza de termoficare din ultimii 30 de ani. 

Motivul este ca Bucurestiul e alimentat in mod curent cu DOAR 2 CET-uri, in loc de 6 cate au fost construite initial si cate ar fi necesare.
In dimineata groazei cand a izbucnit incendiul de la Matei Bals nu era nicio avarie in zona, deci nu mai dati vina pe Firea si compania infiintata de mine si echipa mea – Termoenergetica, pentru a putea atrage fonduri europene necesare reabilitarii retelei de termoficare – ceea ce am si facut (300 mil euro). Si prin care am reabilitat 270 km de conducta, ceea ce nu va face in 4 ani colegul dvs de la primarie”,
a mai scris Gabriela Firea, pe Facebook. Templul indian cu o uşă din aur pe care n-o poate deschide nimeni. Ce se ascunde aici poate provoca Al III-lea Război Mondial

Senatoarea PSD a precizat apoi că bucureștenii tremură de frig pentru că PNL și USR-PLUS nu investesc nimic în CET-uri.

„CET-urile, Domnule ministru incompetent si cinic, apartin de ELCEN – adica de Guvern, prin Ministerul Energiei. Conduc Firea si PSD ministerul energiei?Ce au facut colegii dvs 1 an si 3 luni? Va spun eu : NIMIC!”, a continuat Gabriela Firea.

Ea a precizat apoi că atât timp cât a fost ea la Primăria Generală „se mișca ceva” pentru că punea ea presiune pe Guvern, președinte și CSAT, dar Nicușor Dan, actualul primar, „nu vrea sa-i deranjeze pe guvernanti pentru “mofturile” cetatenilor”.

Gabriela Firea a acuzat apoi PNL și USR-PLUS că nu fac nimic pentru pacienți și doar se „ceartă pe ciolan”.

„Domnule ministru #dedreapta au ars 7 spitale sub Dvs si colegul Tataru. 4 chiar in mandatul Dvs! Deci nu mai este o intamplare! Ati recunoscut public ca abia acum ati citit raportul privind tragedia de la Piatra Neamt! Cat de superficial si incompetent puteti fi??

Dupa tragedia de la Piatra Neamt ati cerut verificarea imediata de catre guvern a tuturor sectiilor ATI, a statiilor de oxigen, pentru a preveni posibile cauze care ar putea duce la accidente, astfel incat sa nu mai avem pierderi de vieti omenesti?

Raspundeti oamenilor, nu mie : ce ati facut de la preluarea mandatului? Dar in mandatul anterior? A, da, ati blocat transplantul de plamani de la Spitalul Sfanta Maria! Aveati timp sa verificati cele mai mari si aglomerate spitale Covid din tara, printre care si Matei Bals! 

Ce a facut colegul de coalitie Tataru? Dar secretarii vostri de stat PNL si Usr Plus? Bataie  pe ciolan si pe functii, de asta nu va mai ramane timp si pentru cetateni!”, a mai scris Firea pe Facebook.

Ea l-a îndemnat apoi pe Vlad Voiculescu să se informeze înainte de a formula „acuzații penibile” care-l fac să devină „ridicol chiar în ochii celor care v-au creditat pana acum. Dar care isi dau seama ca, si Dvs, ca si imparatul din poveste, sunteti gol”. 

 

 

Ministrul Sănătăţii declarase că i se pare ”interesant” faptul că tocmai PSD îi cere demisia după incendiul de la Institutul ”Matei Balş”, în condiţiile în care Gabriela Firea este principala responsabilă pentru situaţia termoficării din Capitală. El a mai amintit faptul că PSD îi cere demisia în contextul în care Institutul ”Matei Balș” a fost condus 28 de ani chiar de un parlamentar PSD – Adrian Streinu Cercel.

„PSD mi-a cerut demisia şi e foarte interesant şi folosesc cuvântul “interesant” în mod expres. Un partid precum PSD cere demisia, a mea, şi am văzut că este o linie de atac, de asemenea, la Nicuşor Dan, pentru că nu era căldură, atunci când prima pe lista domnilor de la PSD era doamna Firea, care este direct responsabilă pentru situaţia termoficării din Bucureşti. Patru ani de zile nu s-a întâmplat nimic.

Domnul Streinu Cercel, care este preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, la acelaşi partid care-mi cere demisia, a fost managerul spitalului pentru vreo 28 de ani”, a declarat Vlad Voiculescu, pentru Prima TV.
 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here