A fi ministru înseamnă să fii manager și să iei decizii, iar lui Vlad Voiculescu îi lipsesc tocmai aceste lucruri, a declarat deputatul PNL Florin Roman, care spune despre actualul ministru al Sănătății că „partea de PR și-o face foarte, foarte bine”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ce a spus deputatul PNL Florin Roman despre Vlad Voiculescu, actualul ministru al Sănătății, luni seară pe B1 TV

 

Silviu Mănăstire a explicat, la „Dosar de politician”, că Vlad Voiculescu știa că sunt probleme în spitale încă de când se afla în opoziție și, deși atunci îndemna la acțiune, acum pare să se delimiteze de situațiile complicate și spune că măsurile trebuie implementate de managerii unităților sanitare.

„E adevărat, în timp ce dumneavoastră făceați prezentarea, eu mă uitam pe raportul semnat de Raed Arafat după tragedia de la Piatra Neamț, unde, dacă vă uitați atent, sunt identificate 302 locații de unități spitalicești, fie că sunt spitale mari, fie că sunt spitale mici, fie că sunt corpuri de spital, care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. Se face foarte des o confuzie între aviz și autorizația de securitate la incendiu. Ce înseamnă avizul și ce înseamnă autorizația de securitate la incendiu – dacă avem un spital cu șase etaje din care sunt complet refăcute cinci etaje și al șaselea e refăcut tot cu excepția unei încăperi, acel spital nu are, potrivit legii, care a fost modificată după drama de la Colectiv, autorizație pentru securitate la incendiu. Autorizația pentru securitate la incendiu nu se mai eliberează decât în momentul în care este finalizată toată lucrarea din acel spital. Aviz înseamnă că, dacă ai reabilitat o secție, două sau trei și ele îndeplinesc din punctul de vedere al celor de la ISU condițiile de avizare, primești un aviz. De ce am făcut această precizare – pentru că problemele sunt mult mai ample. De altfel, vorbim doar de câteva spitale care funcționează cu autorizație de securitate la incendiu”, a declarat liberalul Florin Roman.

El susține că între ministrul Vlad Voiculescu și fostul titular al portofoliului din Sănătate, Nelu Tătaru, există o „diferență de manager”.

„Uitați-vă la diferența de manager de ministru al Sănătății între Nelu Tătaru și între domnul Vlad Voiculescu. În raportul semnat de Nelu Tătaru, unde sunt semnalate aceste deficiențe pe fiecare spital în parte, Nelu Tătaru care este un manager știe că atunci când impui o măsură trebuie să ai și o sursă de finanțare. Nelu Tătaru ce a făcut – Nelu Tătaru s-a dus la Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene la acea vreme, și în baza discuției au semnat un acord prin care aceste instalații de semnalare a incendiilor să poată fi suportate din bani europeni. De ce? Pentru că ele sunt destul de costisitoare. Atunci când identifici o problemă trebuie obligatoriu să indici și sursa de finanțare. Dacă nu ai, vorbești degeaba”, a mai spus deputatul PNL.

Întrebat dacă Vlad Voiculescu nu a luat la cunoștință despre documentul semnat de Nelu Tătaru cu Marcel Boloș, foștii miniștrii din Sănătate și Fonduri Europene, liberalul Florin Roman a explicat: „Păi, aici, din păcate, trebuie să fiu de acord cu dumneavoastră. Nu știu dacă dumneavoastră cunoașteți acest amănunt, dar e important. Domnul Vlad Voiculescu nu lucrează nimic – dacă vine la emisiune la dumneavoastră aici, e cu consilierul de PR acolo – nu lucrează nimic în biroul domniei sale și în tot ceea ce înseamnă activitatea de ministru, și trebuie să recunosc că are cel mai bun om pe PR. Pentru că, dacă ne uităm la ceea ce înseamnă chestiuni măsurabile, partea de engagement pe partea de Internet, deci are cea mai mare creștere domnul Voiculescu de când este ministru al Sănătății dintre actualii miniștri. Partea de PR și-o face foarte, foarte bine, numai că a fi ministru înseamnă să fii manager și să iei decizii. Or, tocmai aceste lucruri îi lipsesc, din păcate, domnului Voiculescu. Și îi spun un lucru, degeaba se plânge. Dacă acum când are raportul în față, dacă acum când știe care este sursa de finanțare nu merge la Ministerul fondurilor europene, la colegul dumnealui, domnul Ghinea, și rapid să implementeze aceste măsuri…”Cât costă o vacanță în Maldive pentru 7 zile? Mulți români au mers pentru că prețurile sunt ieftine

Vlad Voiculescu a fost și el prezent în studioul B1 TV, luni seară, în emisiunea lui Tudor Mușat. Ministrul Sănătății a abordat mai multe subiecte, printre care campania națională de vaccinare anti-COVID-19 și eficiența ministerului pe care îl gestionează.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here