Prim-ministrul Florin Cîțu a explicat, vineri, că își dorește ca proiectul de buget pentru anul 2021 să fie aprobat de Parlamentul României în forma adoptată de Guvern.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Florin Cîțu, despre bugetul pe 2021 și situația alocațiilor pentru copii

 

Întrebat dacă Guvernul ia în calcul o nouă majorare a alocațiilor de stat pentru copii, în contextul propunerii din comisiile parlamentare de buget privind o creștere prin folosirea banilor economisiți din eliminarea indemnizațiilor pentru deputați și senatori, Florin Cîțu a precizat: „Am spus de la început că vreau ca acest buget să iasă din Parlamentul României așa cum a fost aprobat în Guvern. Dacă sunt economii, ne uităm unde vor fi redirecționate aceste economii”.

„Rămân la opinia că trebuie în acest moment să rămână în forma în care a fost aprobat în Guvern”, a mai spus premierul.

Întrebat dacă putem fi siguri că în acest an nu va mai avea loc o nouă majorare a alocațiilor, Florin Cîțu a declarat: „Anul acesta, alocațiile au fost mărite cu 20%. În Uniunea Europeană, salariile, anul trecut, au crescut în medie cam cu 3% la cele din sectorul public. În sectorul privat am văzut estimări pentru 2021 că salariile rămân constante, deci eu cred că o creștere de 20% este una semnificativă și pentru alocații în aceste condiții de criză”.

Referitor la posibilitatea ca alocațiile să fie, totuși, majorate odată cu rectificarea bugetară, prim-ministrul a explicat: „Este vorba de un mod predictibil de a face politică economică și avem o strategie fiscal-bugetară pe care am prezentat-o, și ne ținem de această strategie fiscal-bugetară”.

știre în curs de actualizareS-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul Asia Expres

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here