Premierul Florin Cîțu a constatat nemulțimit că au crescut cheltuielile cu personalul la unele autoritățile locale și asta fără vreo legătură cu veniturile de care ele dispun. A invocat aici diversele sporuri acordate. 

Șeful Guvernului a precizat că a discutat azi cu reprezentanții Asociației Municipiilor despre mai multe probleme ce țin de finanțarea bugetelor locale în 2021, nu doar despre lipsa banilor pentru organizarea centrelor de vaccinare. I-a asigurat pe aceștia că Bucureștiul le va trimite bani de o manieră transparentă. Cîțu a precizat însă că, la rândul lui, a primit asigurări că se va face reformă în administrația locală.

 

Florin Cîțu, nemulțumit de creșterile de cheltuieli din administrația locală

 

„Am avut o discuție foarte bună azi cu Asociația Municipiilor, ieri cu Consiliile Județene, foarte aplicată. Sunt mai multe probleme, nu doar cele referitoare la centrele de vaccinare. finanțarea bugetelor locale în 2021. Pentu că, în ultimii ani, în fiecare an s-a schimbat formula de alocare a resurselor către municipii, orașe, comune și județe. E adevărat că sumele 100%din venituri se întorc către autoritățile locale mai sunt și sume din reechilibrări. 

Am discutat și despre cum văd eu că au crescut cheltuielile de personal, sporuri etc, și ce soluții avem. Mi se pare că unele dintre aceste costuri au crescut fără să aibă vreo legătură cu veniturile autoritățior locale.

Noi am asigurat că banii din venituri vor ajunge la autoritățile locale, vom transparentiza modul în care ajung banii acolo dar am primit asigurări că se va face reformă atât la Consiliile Județene, cât și în autoritățile administrative locale”, a declarat premierul Florin Cîțu, pentru Europa FM.
 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here