Premierul Florin Cîțu a susținut, luni, că are în cursul acestei zile mai multe discuții cu reprezentanții autorităților locale deoarece trebuie găsite soluții pentru cazurile punctuale în care măsurile anti-COVID-19 nu sunt respectate. „Măsurile mai dure vor fi pentru acest segment. Nu vreau ca românii care  respectă regulile de mai bine de un an să aibă de suferit din această cauză”, a spus șeful Guvernului. 

Cîțu a insistat apoi că oricâte eforturi ar face autoritățile, fără implicarea fiecărui cetățean în parte nu se poate trece peste pandemie. Acesta a mai precizat că dacă oamenii vor respecta măsurile de prevenție, atunci va putea fi ținută deschisă economia și nu vor mai fi aglomerate spitalele. „Vaccinarea rămâne singura soluție pentru revenirea la normalitate”, a mai transmis Florin Cîțu.

 

Florin Cîțu, despre evoluția epidemiei de coronavirus și noile măsuri ce pot fi luate

 

„Nimeni nu este mai presus de lege. Am spus-o clar și o repet.

Astăzi am ședințe cu autoritățile locale din țară și din Capitală, pentru a gestiona cât mai bine epidemia din România. Trebuie să găsim soluții pentru cazurile punctuale în care măsurile de prevenire a infectării cu SARS-COV-2 nu sunt respectate.

Măsurile mai dure vor fi pentru acest segment. Nu vreau ca românii care  respectă regulile de mai bine de un an să aibă de suferit din această cauză. Știu că este greu și le mulțumesc pentru tot efortul pe care l-au făcut și îl vor face în continuare. 

Indiferent câte măsuri va lua Guvernul și câte paturi vor fi suplimentate in spitale, fără implicarea voastră nu vom reuși să trecem cu bine peste valul 3 al pandemiei.

Dacă respectăm măsurile de protecție, economia rămâne deschisă și nici nu aglomerăm spitalele. Cred că sunt suficiente motive pentru a face împreună încă un efort, pentru a acționa responsabil.Cum arată femeia care a trăit până la 122 ani. Ea a fumat până la 117 ani şi mâncat 1 kg de ciocolată pe săptămână

Și să nu uităm că vaccinarea rămâne singura soluție pentru revenirea la normalitate”, a scris Florin Cîțu, luni, într-o postare pe Facebook.

 

Florin Cîțu: Avem și parlamentari care instigă la nerespectarea legii / Ce a spus premierul despre Diana Șoșoacă

 

Anterior, Cîțu a remarcat faptul că unii dintre cei care instigă la nerespectarea legilor sunt parlamentari, deși ei înșiși fac legile: „Aici e o problemă morală cred”. 

„E o minoritate că nu toate restaurantele și cluburile nu respectă regulile. Sunt doar câteva. Unde nu se respectă legea, voi fi intransigent. Nimeni nu trebuie să fie deasupra legii. Din păcate, avem și parlamentari care instigă la nerespectarea legii. Aici e o problemă morală cred. Sunt parlamentari care fac  legea, dar nu respectă legislația în vigoare. Sunt liberal, nu am o problemă cu protestele, dar să o facă respectând legea. Să poarte mască!”, a declarat prim-ministrul.

Șeful Guvernului a făcut astfel referire la senatoarea Diana Șoșoacă, prezentă la protestul din weekend, din București față de restricțiile anti-COVID-19.

Șoșoacă ar fi primit trei amenzi, în valoare de 4.500 de lei, numai pentru refuzul de a purta mască la mitingurile de sâmbătă seară. „Are foarte multe amenzi”, a mai precizat Florin Cîțu.
 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here