Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat, marți, că vor fi luate măsuri astfel încât, odată cu redeschiderea școlilor, orele de curs să se desfășoare în condiții de siguranță sanitară pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoVă2. „Ne dorim cu toții să ne întoarcem la o viață normală”, a subliniat premierul.

Premierul Florin Cîțu, despre redeschiderea școlilor

 

„Ne dorim cu toții să ne întoarcem la o viață normală. Veste bună este că majoritatea școlilor se vor redeschide de luni și vor fi reluate cursurile cu prezență fizică. Redeschiderea școlilor se va realiza cu ajutorul unui plan bine stabilit de măsuri elaborate de Ministerul Educației si Ministerul Sănătății pentru protejarea copiilor, cadrelor didactice și personalului auxiliar din cadrul unităților de învățământ. Vor fi luate măsuri astfel încât orele să se desfășoare în condiții de siguranță sanitară pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2”, a scris prim-ministrul, marți seară, pe Facebook.

Un alt aspect încurajator, spune Florin Cîțu, este reprezentat de faptul că mulți angajați din învățământ și-au exprimat disponibilitatea pentru vaccinare.

„Un alt aspect încurajator este faptul că mulți angajați din învățământ și-au exprimat disponibilitatea pentru vaccinare: 193.573, din care 117.245 sunt deja programați pentru vaccinare, și 27.033 s-au vaccinat deja”, a adăugat premierul Florin Cîțu.

 

Ne dorim cu toții să ne întoarcem la o viață normală. Veste bună este că majoritatea școlilor se vor redeschide de luni…

Publicată de Florin Cîţu pe Marţi, 2 februarie 2021

 

La finalul ședinței desfășurate marți la Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a anunțat că, din 8 februarie, majoritatea copiilor vor merge fizic la școală. Revenirea la clasă se va face pe baza unor scenarii adaptate la situația epidemiologică din fiecare localitate.

„În unanimitate, am decis următoarele lucruri: începând de luni, când începe semestrul doi, majoritatea copiilor merg fizic la școală. Evident însă că trebuie să respectăm și situația din fiecare localitate, să ținem cont de ce se întâmplă în fiecare localitate și pentru fiecare școală trebuie luate măsuri foarte stricte, fiindcă noi ne dorim ca școala să se desfășoare în condiții sigure și pentru copii, și pentru dascăli. (…) Pe scurt: grădinițele și clasele I-IV vor funcționa fizic peste tot, mai puțin în localitățile care intră în carantină. Acolo unde sunt puține cazuri de COVID-19 toți copiii merg la școală. Acolo unde sunt ceva mai multe merg la școală cei mici și clasele VIII, XII. Iar unde sunt destul de multe cazuri, înainte însă să intre în carantină, merg doar cei mici, grădiniță, clasele I-IV, restul făcând școală on-line”, a precizat șeful statului.Satul din Romania în care oamenii vorbesc o limbă secretă, veche de 100 de ani

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here