Premierul Florin Cîțu a vorbit, marți, și despre situația din PNL, acolo unde unii dintre lideri cer demisia președintelui Ludovic Orban. Cîțu a spus că preferă să discute în partid despre partid, dar ține să precizeze că PNL e o formațiune politică vie, iar schimbul de opinii este ceva firesc.

 

Florin Cîţu, despre situația din PNL: Suntem un partid liberal, cu opinii

 

„Eu vreau să vorbim despre partid la partid. Până la urmă, PNL este un partid liberal, cu opinii. Că unii aleg să le pună în spaţiul public, asta este altceva. Dar este un partid liberal şi un partid care întotdeauna a fost viu în interior”, a declarat Florin Cîţu, la Europa FM, întrebat despre fricţiunile din interiorul formaţiunii.

Întrebat dacă el ar trebui să conducă PNL după congresul din toamnă, Cîțu a răspuns: „Avem aşa de multe de făcut la guvernare că aş vrea să ne concentrăm pe guvernare. Vine bugetul. Este cel mai impotant test al unei coaliţii de guvernare tănără. Eu zic că va trece bine acest buget, dar avem nişte provocări şi cea mare e să ai cam acelaşi PIB ca anul trecut, dar să reduci deficitul de la peste 9% la aproape 7%”.

 

Rareș Bogdan și Robert Sighiartău au cerut demisia lui Ludovic Orban de la șefia PNL. Reacția lui Orban

 

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, și Robert Sighiartău, secretar general al partidului, i-au cerut lui Orban demisia de la conducerea PNL. 

Bogdan a punctat că Orban „nu e un om rău”, dar după ce s-a văzut prim-ministru „i s-a umflat capul”.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

„Partidul a fost condus de un singur om, de Ludovic Orban. Noi nu am avut, nici eu, nici Robert Sighiartău, nici Iulian Dumitrescu, nici Mircea Hava, nici Raluca Turcan, Florin Roman, Ilie Bolojan, Gheorghe Flutur, Emil Boc, nu am avut niciun fel de putere reală în cadrul guvernării”, a mai afirmat prim-vicepreședintele PNL duminică, pentru Aleph News.

Bogdan a mai precizat că, după alegerile parlamentare, Orban ar fi trebuit să demisioneze de la șefia partidului, nu a Guvernului, iar el personal regretă că nu i-a cerut acest lucru la vremea respectivă.

Și Sighiartău a explicat de ce crede el că ar trebui ca Orban să demisioneze de la șefia partidului: „Din punctul meu de vedere, da. PNL a pierdut alegerile, s-a plasat pe locul doi după PSD. Au fost mai multe greșeli în timpul guvernării Orban în ce privește gestionarea pandemiei și nu numai. Prin felul în care au fost promovați anumiți  oameni în funcții publice am fost comparați cu PSD”.

Întrebat dacă intenţionează să demisioneze din funcţia de preşedinte al PNL, Ludovic Orban a răspuns: „Preşedintele PNL este ales de Congres. PNL a avut un congres in iunie 2017 şi va avea unul în acest an, până atunci eu sunt preşedinte, dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat, voi anunţa public accest lucru. Cred că orice problemă trebuie discutată în forurile statutare ale PNL, şi acolo discut cu colegii mei, nu în spaţiul public”.

„Nu am obiceiul să polemizez cu colegii mei de partid în public. (…) Tot ce am de discutat, discut în interiorul PNL”, a mai punctat Orban.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here