Premierul României, Florin Cîțu, a declarat, pe pagina sa de Facebook, că, pentru România, NATO a fost şi continuă să fie principalul garant şi pilonul fundamental al apărării. Mesajul este făcut cu ocazia zile Alianței.

„Pentru România, NATO a fost și continuă să fie principalul garant și pilonul fundamental al apărării și securității naționale. România are o contribuție activă și semnificativă la misiunile și operațiile aliate, precum și un rol distinct și activ în conturarea politicilor și deciziilor NATO, inclusiv în ceea ce privește măsurile de consolidare a posturii de descurajare și apărare”, a transmis oficialul pe rețeaua de socializare.

Acesta a mai precizat că România sărbătoreşte tradiţional Ziua NATO, de 17 ani, în prima duminică a lunii aprilie.

„La 4 aprilie 2021, România sărbătorește Ziua NATO, o tradiție pe care țara noastră o marchează de 17 ani, în prima duminică a lunii aprilie.

Timp de peste 70 de ani, Alianța Nord-Atlantică a demonstrat capacitatea de a face față celor mai dificile provocări de securitate, prin adaptarea sa continuă, prin modul de acțiune eficient și, mai ales, prin solidaritatea și unitatea aliaților săi. Toate acestea au fost vizibile inclusiv în contextul actual al luptei împotriva pandemiei de COVID-19, Alianța Nord-Atlantică și membrii săi oferind sprijin care a fost extins inclusiv către parteneri”, a spus el.

„La mulți ani, NATO! La mulți ani României în NATO!”, a conchis premierul.

Florin Cîțu: Pentru România, NATO a fost şi continuă să fie principalul garant şi pilonul fundamental al apărării

A MURIT fondatorul PSD! Era infectat cu COVID-19!

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here