Premierul Florin Cîțu a comentat luni în cadrul unei declarații de presă protestul minerilor din Valea Jiului și a dat asigurări românilor că în mandatul său nu va permite o nouă mineriadă, așa cum s-a întâmplat “în mandatele lui Iliescu și al altor socialiști”:

“Sunt foarte mulți politicieni care profită, așa cum au profitat și alți politicieni, tot din aceeași categorie în ultimii ani de pe urma acestei categorii sociale. Țineți minte ce s-a întâmplat în anii ’90. Eu vreau să spun atât românilor și Bucureștenilor că nu voi permite niciodată, în România, în mandatul meu, ce s-a întâmplat în mandatele lui Iliescu și al altor socialiști. Nicio mineriadă nu se va întâmpla în acest mandat”,a  declarat Florin Cîțu.

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Declarațiile premierului au loc în contextul în care aproximativ 70 de mineri s-au blocat în subteran și cer plata integrală a salariilor pe luna ianuarie şi restanţele la tichetele de masă şi transport.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că guvernanții vor închiderea minelor din Valea Jiului deoarece au „o ură personală” față de mineri. „Este o indolenţă aproape criminală”, a mai spus Ciolacu. 

Liderul social-democraților a ținut să puncteze că minerii nu cer salarii mărite, tot felul de beneficii și sporuri, ci pur și simplu să-și primească salariile pentru munca prestată. El a mai spus că sunt 3.300 de mineri în Valea Jiului și că acestora li se datorează 12 milioane de lei în tichete de masă și 8 milioane de lei în transport şi salarii restante.Ce EFECTE are paracetamolul asupra corpului uman și care e doza maximă recomandată

„Premierul are la dispoziție Fondul de rezervă. Nu deblochezi 20 de milioane, ţii o bombă socială, dar când a fost vorba să dai două miliarde de lei la administraţiile PNL, faci asta într-o noapte. Eu nu înţeleg… Este o ură personală faţă de aceşti oameni, o problemă viscerală faţă de mineri”, a declarat Macel Ciolacu, duminică, la Antena 3.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here