Prim-ministrul Florin Cîțu a vorbit despre situația din Municipiul București, unde incidența a depășit pragul de 6, și le-a transmis bucureștenilor „să nu asculte scenarii”, ci „să aștepte deciziile”. El a precizat că incidența este doar una dintre informațiile pe care autoritățile le iau în calcul la carantinarea unei localități, precum că și că în acest moment nu se discută despre carantinarea Capitalei. Trebuie analizate inclusiv implicațiile economice pentru o astfel de măsură, a explicat premierul.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Prim-ministrul Florin Cîțu, despre o eventuală carantinare a Capitalei. Ce le-a transmis bucureștenilor

 

Întrebat, marți, dacă se închide Capitala, premierul a răspuns: „Încă o dată, le spun bucureștenilor să nu asculte scenarii, să aștepte deciziile. Această cifră (a incidenței, n.r.) reprezintă una dintre informațiile pe care le luăm în calcul atunci când discutăm carantinarea sau nu a unei localități. Niciodată nu s-a carantinat doar 6 la mie. De fiecare dată, sunt alte informații pe care le luăm în calcul. Aceasta este informația pe care o avem astăzi. Trebuie să vorbim și cu alți specialiști, și cu specialiști din domeniul economic, vedem care sunt implicațiile, după aceea vom lua o decizie. Când vom lua decizia, vă vom anunța. În acest moment, nu discutăm de carantină”.

„La (incidență, n.r.) de 6 la mie, începem să ne uităm la toate informațiile pe care le avem”, a precizat Florin Cîțu.

Întrebat dacă o carantină totală este o opțiune, el a explicat: „Nu este o opțiune carantina totală. Am spus că nu luăm acest lucru în calcul. În acest moment, avem informații de la Ministerul Sănătății. La Ministerul Sănătății vor avea astăzi iarăși o ședință, la ora 1. După ce discutăm cu Ministerul Sănătății, ne uităm și la celelalte informații cu implicații pentru toți cetățenii Bucureștiului, nu doar pe partea de sănătate”.

Întrebat dacă e posibil să fie introdusă carantina la nivel de sectoare, demnitarul liberal a negat.

 Dr. Flavia Groșan nu a fost sancționată de Colegiul Medicilor, dar a primit un avertisment. Ce presupune acesta

știre în curs de actualizare

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here