Florin Cîțu, premier și ministru interimar al Sănătății, a anunțat miercuri seară că, joi, va avea loc o ședință de Guvern, pentru că sunt mai multe acte normative importante, inclusiv de la Ministerul Sănătății, care trebuie adoptate.

Ședința de Guvern trebuia să aibă loc miercuri la ora 13.00, dar a fost amânată după ce miniștrii USR-PLUS au refuzat să se mai prezinte, urmare a deciziei lui Cîțu de a-l demite pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. Vicepremierul USR-PLUS Dan Barna a refuzat să ocupe funcția interimar, așa că aceasta a fost preluată chiar de premier.

„Mâine vom avea ședință de Guvern, pentru că sunt mai multe acte normative importante pentru toți românii care trebuie adoptate. O parte dintre ele vin de la Ministerul Sănătății, acte normative care nu suportă amânare”, a declarat Florin Cîțu, miercuri seară.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Cum a explicat Florin Cîțu decizia de a-l demite pe Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății

 

„Ca să avem succes în lupta cu pandemia, am spus mereu că este nevoie de încredere în instituțiile statului, în instituțiile care administrează această perioadă dificilă. În acest context, pentru a mă asigura că încrederea în instituțiile statului rămâne, am decis să fac o schimbare la vârful Ministerului Sănătății. Vreau să-i asigur pe toți românii că eu cred cu tărie în această coaliție de guvernare, pentru că s-a constituit în urma votului românilor, în jurul unor valori, al unor idei și nu în jurul unor persoane”, a spus Florin Cîțu, după ce l-a demis pe Voiculescu.

El a făcut apoi apel la români să se vaccineze împotriva coronavirusului.
 

Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here