Prim-ministrul Florin Cîțu a explicat, luni, într-o conferință de presă, că încă de anul trecut a dorit ca economia să rămână deschisă, „pentru că doar așa putem să plătim costul pandemiei”. Întrebat dacă ar trebui să ne așteptăm la carantinarea Capitalei, având în vedere clarațiile lui Vlad Voiculescu, premierul a explicat că opiniile Ministerului Sănățtii „sunt importante” și vor fi luate în calcul, însă a subliniat că decizia va fi luată abia după ce vor fi ascultate toate opiniile, inclusiv cele ale specialiștilor și ale primarilor de sector.

Premierul Florin Cîțu, întrebat despre carantinarea Capitalei. Ce a răspuns

 

Întrebat dacă ar trebui să ne așteptăm la carantinarea Capitalei și dacă și-a schimbat opinia în acest sens, având în vedere că Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a declarat că posibilitatea introducerii unei măsuri de acest gen nu poate fi exclusă și că pare că aceasta este direcția spre care ne îndreptăm, premierul Florin Cîțu a explicat: „Personal, vă aduc aminte ce am spus anul trecut. Eu vă spun opinia mea personală. Am vrut să păstrăm economia deschisă pentru că doar așa putem să plătim costul pandemiei. Avem nevoie de o economie deschisă. Am găsit soluții anul trecut pentru a menține economia deschisă. Personal, bineînțeles că îmi doresc să nu ajungem la o situație de carantinare. Ascult toate opiniile specialiștilor, așa am făcut și când a fost vorba de deciziile din ultima perioadă. Decizia o luăm după aceea. Opiniile care vin de la Ministerul Sănătății sunt importante și le vom lua în calcul, dar decizia o vom lua după ce am ascultat toate opiniile, de aceea aștept și discuțiile cu prefecții, discuțiile cu primarii de sectoare ș.a.m.d”.

 

 

Ce declarase Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, despre carantinarea Capitalei

 

Ministrul Vlad Voiculescu a afirmat, duminică, că nu exclude posibilitatea ca Municipiul București să intre în carantină. Mai mult decât atât, el susținea că, potrivit calculelor făcute de Ministerul Sănătății, Capitala ar avea „cu siguranță” o incidență mai mare decât cea raportată în bilanțul oficial.

Întrebat dacă Bucureștiul va intra în carantină, având în vedere că sunt carantinate 14 localități din jurul Capitalei, ministrul Sănătății a spus: „Nu putem exclude acest lucru, și după 6 la mie, și senzația mea e că vom ajunge acolo în câteva zile. Nicio măsură nu poate fi eliminată. O să revizuim toate criteriile pentru impunerea carantinei și o să vedem de asemenea dacă așa cum s-a procedat până acum, cu felul acesta de carantinare, care lasă locuri libere, trebuie să continue”, potrivit Digi24.ro.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here