Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că va fi analizată evoluția epidemiei de coronavirus și, în funcție de rezultate, „vom veni cu măsuri”. Șeful Guvernului a precizat, însă, că acum sunt în vigoare mai multe restricții ce trebuie respectate. „E foarte important ca de fiecare dată când cineva nu respectă regulile să fie sancționat dacă vrem să reducem rata infectărilor”, a subliniat Cîțu. Precizările vin în contextul în care incidența cazurilor de COVID-19 a crescut iar în România, țara noastră sărind pragul de 4.000 de infectări pe zi.

 

Florin Cîțu, despre eventuale noi restricții în contextul pandemiei de coronavirus

 

Întrebat dacă Guvernul pe care îl conduce ia în calcul impunerea de noi restricții, dat fiind că a crescut rata de infectări cu coronavirus, premierul a răspuns: „Vom analiza situația, vom vedea evoluția și în funcție de evoluția situației, vom veni cu măsuri, dar în acest moment sunt măsurile pe care le avem, pe acestea le implementăm”.

Cât despre efectele economice ale restricțiilor, prim-ministrul a afirmat: „Tocmai pentru a reduce din impactul negativ al acestor măsuri, există în continuare și măsura de muncă flexibilă, șomaj tehnic, sunt măsuri care au dat rezultate anul trecut și sunt în vigoare și pentru anul acesta. Cât despre predictibilitate, depinde de noi toți românii să respectăm regulile”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Despre faptul că Timișoara a intrat în carantină din cauza numărului mare de infectări, șeful Guvernului a precizat: „Nu s-au respectat regulile și nici nu au fost sancționați cei care nu le-au respectat”.

„E foarte important ca de fiecare dată când cineva nu respectă regulile să fie sancționat dacă vrem să reducem rata infectărilor și să revenim la normal”, a continuat premierul.Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

Despre protestul din București, Cîțu a punctat: „Niciodată nu am spus că vaccinarea o să fie obligatorie”.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here