Premierul Florin Cîțu a fost invitatul lui Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir la „Bună, România!”, miercuri seară, pe B1 TV, iar în finalul emisiunii a fost întrebat dacă va candida la președinția PNL. În replică, prim-ministrul a declarat că liberalii nici măcar nu și-au anunțat ziua Congresului, iar astfel de discuții nu au sens în acest moment, când prioritatea sa este implementarea bugetului.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Premierul, întrebat dacă va candida la președinția PNL

 

Întrebat dacă va candida la șefia formațiunii liberale, prim-ministrul Florin Cîțu a răspuns: „Mă puteți întreba de câte ori doriți. Pentru mine, cel mai important până ieri era aprobarea bugetului, acum este implementarea bugetului. Vreau să mă asigur că acest buget este implementat așa cum este el aprobat, pentru că vă asigur că, dacă este implementat așa, vom avea o creștere economică-record în 2021, deci dacă va fi implementat așa. Aceasta este în momentul acesta prioritatea mea. (…) Toate lucrurile trebuie discutate la timpul lor. Partidul Național Liberal nici nu și-a anunțat Congresul, ziua Congresului. N-are sens să discutăm despre așa ceva”.

Ce a mai declarat Florin Cîțu la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, pe B1 TV

 

Premierul a abordat mai multe subiecte în cadrul emisiunii de miercuri seară, printre care clasarea dosarului 10 august, pandemia și restricțiile anti-coronavirus din țară, bugetul și situația companiilor de stat.

Întrebat ce fel de reformă forțează bugetul, Florin Cîțu a afirmat: „Reforma, în primul rând, a companiilor de stat. Știți foarte bine că prin buget se alocă resurse acestor companii de stat și am spus foarte clar că acele companii de stat care nu vin cu un plan de restructurare, care să arate credibil că vor putea fi profitabile în viitor, nu vor mai primi resurse de la buget”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Referitor la o declarație pe care a făcut-o în plenul Parlamentului, potrivit căreia va opri „furtul” celor asociați PSD, și întrebat cum ar „fura” social-democrații dacă nu mai sunt la guvernare, prim-ministrul a afirmat: „Ei nu mai sunt la guvernare cei care erau în Guvern, dar ei în opt ani de zile și-au lăsat oameni la guvernare în toate instituțiile publice din România și în companiile de stat. Prin reorganizarea instituțiilor publice, a ministerelor și prin restructurarea companiilor de stat, prin faptul că vom pune o limită de maxim cinci persoane în consiliul de administrație la companiile de stat, vor fi numiți profesioniști etc, așa eliminăm furtul PSD din bugetul de stat”.

Mărturia fratelui unei victime de la Onești, despre intervenția Poliției: De la început m-au luat cu minciuni. Au zis că …

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here