Premierul Florin Cîțu a declarat că obiectivul său este ca numărul persoanelor vaccinate anti-COVID-19 la nivel național să fie de 10,4 milioane, în luna septembrie. Prim-ministrul a precizat, totodată, că și el se vaccina, sâmbătă, și o va face public. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Florin Cîțu: În septembrie, obiectivul meu este să avem 10,4 milioane de persoane vaccinate

 

„Această discuție despre centrele de vaccinare mi se pare că ia o altă anvergură. Vaccinarea se face peste tot în lume foarte simplu, nu trebuie să fie ceva foarte sofisticat, totuși, deci nu avem nevoie de ceva foarte sofisticat. N-aș vrea să ducem discuția în această direcție. Eu sper să fie cât mai repede făcute aceste centre de vaccinare. Ieri, m-am asigurat că vom mai lua încă opt milioane de vaccinuri. În septembrie, obiectivul meu este de avea 10.400.000 de persoane vaccinate, ceea ce înseamnă aproape 70% din ceea ce ne-am dori și să putem să scăpăm de pandemie. Pentru mine, vaccinarea este o prioritate. Merge bine până acum, va merge și mai bine și veți vedea. Nu am nicio problemă aici”, a subliniat Florin Cîțu.

Așadar, premierul Florin Cîțu se va vaccina împotriva COVID-19 sâmbătă. La rândul său, președintele Klaus Iohannis anunța că va face același lucru vineri, 15 ianuarie. 

„Nu am dorit nici eu, nici premierul, ca să zic așa, în ghilimele, să ne băgăm în față. Ar fi fost probabil mesajul greșit, dar vineri, în 15 ianuarie, începe a doua etapă de vaccinare în care este prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului din învățământ, a persoanelor peste 65 de ani și a persoanelor cu comorbidități, cu boli cronice, dar și a personalului numit esențial, de exemplu: Administrația Prezidențială, Guvernul și așa mai departe. Şi, pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public, vineri, pe 15 ianuarie”, spunea șeful statului.

Guvernul a aprobat, marți, transmiterea către Comisia Europeană a solicitării ca România să beneficieze de încă opt milioane de doze de vaccin de la BioNTech și Pfizer din cele 200 de milioane negociate suplimentar la nivel european.

„Asigurăm dozele de vaccin necesare pentru imunizarea cât mai multor cetățeni care vor să se protejeze astfel de COVID-19. Am aprobat astăzi transmiterea către Comisia Europeană a solicitării ca România să beneficieze de încă opt milioane de doze de vaccin BioNTech / Pfizer din cele 200 de milioane negociate suplimentar la nivel european. Este vorba, mai exact, de solicitarea a încă 8.055.394 de doze de vaccin, care se vor adăuga celor 12.780.080 milioane de doze produse de BioNTech /Pfizer și contractate deja de România. Altfel spus, doze vitale care vor asigura imunizarea a 10.417.737 de persoane, care se pot întoarce la o viață normală. În plus față de vaccinurile BioNTech /Pfizer, mai avem cele 3.408.215 de doze produse de Moderna și contractate deja de România. Fiecare persoană vaccinată înseamnă mai multe vieți salvate și un pas în plus câștigat împotriva COVID-19”, preciza Florin Cîțu.Mireasa s-a uitat în laptopul soţului, imediat după nuntă. I-a aflat secretul mizerabil şi a depus actele de divorţ

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here