Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri, pentru B1 TV, că polițiștii au protestat în ultimele zile, nemulțumiți de înghețarea salariilor, dar n-a auzit ca aceștia să fi spus ceva despre cazul de la Onești. 

 

Florin Cîţu critică lipsa de reacție a polițiștilor după tragedia de la Onești

 

„Eu îmi aduc aminte în aceste zile de protestul poliţiştilor, în stradă toţi, supăraţi, supăraţi. Nu i-am mai văzut în aceste zile să spună ceva despre cazul de la Oneşti. Nu am văzut pe cineva din sindicate să iasă să ne spună ceva”, a declarat prim-ministrul, în emisiunea ”Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Florin Cîțu a spus apoi că vrea să facă „o reformă a statului din temelii, în toate cotloanele sale”: „Asta implică şi aceste instituţii. Cred că veţi vedea mai mult şi când va apărea şi legea pensiilor rediscutată, şi legea salarizării”.

Poliţiştii au protestat, săptămâna trecută, la Palatul Cotroceni. Ei s-au luat la harță cu jandarmii, pe care i-au acuzat că „au primit ordin să îi bruscheze, amendeze sau gazeze”, și au aruncat cu fumigene. După manifestație, Jandarmeria a dat amenzi de 10.000 de lei.

 Mărturia fratelui unei victime de la Onești, despre intervenția Poliției: De la început m-au luat cu minciuni. Au zis că …

Lucian Bode a anunțat primele demiteri după tragedia de la Onești

 

Tot miercuri, Lucian Bode, ministrul de Interne, a anunțat înlocuirea conducerilor IPJ Bacău şi Poliţiei Oneşti, după operațiunea eșuată de salvare a celor doi ostatici. De asemenea, a fost sesizat Parchetul pentru neglijenţă în serviciu. 

„Cel mai greu de acceptat e că nu am reuşit să salvăm vieţile unor persoane aflate în pericol”, a declara ministrul.

Bode a mai spus că în ultimii cinci ani au plecat la pensie peste 30.000 de angajaţi din structurile MAI și, la rândul său, a vorbit despre reformă: „Propunerea cu care voi merge în faţa Guvernului este de a organiza concursuri de sus până jos, de la Poliţia Capitalei până la ultimul inspectorat, să-i selectăm pe baza unor concursuri transparent organizate şi să avem stabilitate pe funcţii”.
 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here