Agenția Europeană a Medicamentului, forul care a recomandat Comisiei Europene autorizarea tuturor vaccinurilor anti-COVID-19 folosite în România, își menține opinia că vaccinarea trebuie să continue, cu toate tipurile de ser aprobate și cu monitorizarea eventualelor efecte adverse, a declarat vineri prim-ministrul Florin Cîțu.

Campania de vaccinare trebuie să continue, cu toate tipurile de vaccin și cu monitorizarea eventualelor efecte adverse, potrivit EMA, spune Florin Cîțu

 

„Sunt câteva lucruri care trebuie clarificate. Am văzut ieri mai multe informații în spațiul public și eu zic că trebuie să fim foarte atenți cu aceste informații. În primul rând, Agenția Europeană a Medicamentului, cea care a făcut recomandarea Comisiei Europene pentru a autoriza toate tipurile de vaccin din România, menține aceeași opinie – campania de vaccinare trebuie să continue, cu toate tipurile de vaccin, cu monitorizarea eventualelor efecte adverse”, a declarat Florin Cîțu, vineri, la Palatul Victoria.

Nu s-a schimbat nimic, spune premierul.

„În ceea ce privește tipul de vaccin care a fost ieri în discuție în spațiul public, Agenția Europeană spune foarte clar că nu există indicii în acest moment care să facă o legătură între cele câteva cazuri și vaccin. De aceea, campania de vaccinare trebuie să continue – bineînțeles, cu monitorizarea eventualelor efecte adverse. La nivel european sunt deja 5 milioane de persoane vaccinate cu acest tip de vaccin și avem bineînțeles o țară, Marea Britanie, care își vaccinează toată populația. Ar fi greu de crezut că un guvern ar fi așa de iresponsabil. Trebuie să avem încredere în experți, cei care au autorizat, au recomandat autorizarea acelor tipuri de vaccin, că își vor face treaba în continuare”, a adăugat prim-ministrul Florin Cîțu.

 

 

CNCAV a anunțat, joi seară, că s-a decis înlocuirea celor 4.257 de doze neutilizate din lotul ABV 2856 de vaccin anti-COVID-19 de la AstraZeneca, lot referitor la care Italia a semnalat probleme. Cât despre lotul ABV 5300 din același ser, lot referitor la care EMA a demarat o investigație, acesta a fost distribuit în 17 țări din Uniunea Europeană, însă nu și în România.

De la debutul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, în România au fost administrate mai bine de 2 milioane de doze de ser – aproximativ 1,67 milioane de la Pfizer-BioNTech, peste 126.000 de la Moderna, respectiv circa 214.000 de la AstraZeneca.Puțini știu acest lucru. Ce este categoria B1 la permisul auto. Ce poți conduce cu ea în 2021

Astfel, la nivel național, au fost vaccinate peste 1,33 milioane de persoane, dintre care aproape 683.000 au primit inclusiv rapelul, iar la nivelul centrelor de vaccinare din țară s-au înregistrat 6.533 de reacții adverse, mai exact 765 de tip local și 5.768 de tip general.

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here