Premierul Florin Cîțu a vorbit despre intrarea Timișoarei în carantină și spune că s-a ajuns la această situație pentru că n-au fost respectate regulile de protecție sanitară, iar probabil cei care le-au încălcat „nu au fost sancționați”.

Prim-ministrul a vorbit și despre situația vaccinurilor din județ și spune că acolo există 20.000 de locuri libere la vaccinarea anti-COVID-19, context în care le-a transmis atât primarului Timișoarei, Dominic Fritz, cât și președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, să comunice mai mult și să le explice românilor că există doze disponibile.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Premierul Florin Cîțu, după intrarea Timișoarei în carantină

 

Prim-ministrul Florin Cîțu a vorbit, într-o conferință de presă desfășurată luni, despre situația de la Timișoara, unde președintele CJ Timiș, Alin Nica, s-a arătat foarte nemulțumit de plasarea municipiului în carantină și a declarat că ar fi existat mai multe soluții înainte de a se recurge la această variantă. Totodată, acolo se cerea alocarea de noi doze de vaccin anti-COVID-19.

„În ceea ce privește vaccinurile, m-am uitat pe platformă, erau aproape 20.000 de locuri libere în Timișoara pentru vaccinare, deci nu se justifică o cerere pentru vaccinuri în plus. Ar trebui să fie folosite cele care sunt acolo. Nu îmi explic cum s-a ajuns la această situație – să ai 20.000 de locuri libere și, totuși, să ajungi să fii carantinat. Ori comunicarea nu este foarte bună, ceva se întâmplă. Cred că și primarul Timișoarei, și președintele Consiliului Județean (Timiș, n.r.) ar trebui să comunice mai mult și să le explice românilor că sunt vaccinuri în Timișoara și să se vaccineze”, a explicat premierul.

Demnitarul spune că s-a ajuns la intrarea Timișoarei în carantină pentru că nu au fost respectate regulile de protecție sanitară, dar poate și pentru că persoanele care le-au încălcat n-au fost sancționate.

„Din păcate, s-a ajuns aici pentru că n-au fost respectate regulile și cred că nu au fost nici sancționați cei care nu le respectă. E foarte important ca de fiecare dată când cineva nu respectă regulile să fie sancționat dacă vrem să reducem rata infectărilor și să revenim la normal”, a adăugat Florin Cîțu.Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

În aceeași conferință de presă, premierul a vorbit despre etapa a III-a de vaccinare anti-COVID-19 și despre posibilitatea de a fi introduse noi restricții.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here