Premierul României, Florin Cîțu, a precizat că este toleranță zero față de reprezentanții Guvernului, după ce ministrul Muncii, Raluca Turcan și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu au fost surprinși fără mască în ultimele zile. 

Premierul spune că le-a cerut amândurora să plătească amenda cât mai rapid.

„Le-am cerut colegilor să plătească amenda. E toleranță zero față de reprezentanții Guvernului”, a spus premierul Florin Cîțu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Lucian Bode: Toţi răspundem în faţa legii

 

O reacție a venit și din partea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode. 

“Evident că toţi suntem egali în faţa legii şi toţi răspundem în faţa legii, şi Voiculescu, şi Turcan”, a afirmat Lucian Bode. Tânăr din Constanţa, mesaj disperat de la geam către protestatari: ‘A murit tata acum două zile de Covid și voi protestați? Să vă fie rușine’ / Reacția protestatarilor

Întrebat când vor fi sancționați cei doi demnitari, Lucian Bode a explică că „Potrivit Legii 500, care se referă la încălcarea măsurilor sanitare de protecția, amenda poate fi transmisă în șase luni de la data comiterii faptei”.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost fotografiat luni, fără mască de protecţie, în Parlament, potrivit Ştirile Pro TV. 

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a fost fotografiată într-o remorcă, fără mască de protecţie, alături de preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, şi alte şase persoane, între care un copil, toți fără mască de protecție și cu încălcarea regulilor de distanțare socială. Acțiunea a avut loc la Tălmaciu, județul Sibiu, pe 27 martie.

Raluca Turcan a solicitat să fie amendată pentru nepurtarea măștii.

“Am solicitat să fiu amendată. Consider că este corect, chiar dacă au fost doar câteva momente și în tot restul timpului, am respectat regulile. A fost o neatenție , pentru care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare.”, a precizat Turcan pe Facebook. 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here