Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat, marți, că rata de infectare cu coronavirus în București a ajuns la 6,22 la mia de locuitori. Dat fiind că a fost depășit pragul de 6, autoritățile pot lua în calcul carantinarea. Stoica a precizat că așteaptă propunerile din partea membrilor Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență și, ulterior, vor fi luate deciziile care se impun. În acest context, premierul Florin Cîțu a susținut că școlile nu se vor închide. Șeful Guvernului a ținut să precizeze că nu s-ar fi ajuns aici dacă toți românii ar fi respectat regulile de prevenție anti-COVID-19.

 

Florin Cîțu: Nu se închid școlile, școlile rămân în continuare

 

Întrebat dacă se închid școlile în București, dată fiind evoluția tot mai îngrijorătoare a epidemiei de coronavirus, prim-ministrul a răspuns: „Nu se închid școlile, școlile rămân în continuare. Știți foarte bine că nici la Timișoara nu s-au închis”.

Chestionat ce vor face autoritățile mâine dacă rata de infectare în Capitală ajunge chiar la 7, Cîțu a spus: „Repet: să luăm lucrurile pe rând. Ne uităm la informații pe care le avem. Am luat măsuri până acum, avem măsuri care, dacă ar fi fost respectate, nu am fi ajuns aici. Le cer tuturor cetățenilor să respecte regulile în vigoare. Am putea opri singuri această pandemie dacă respectăm regulile în vigoare”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Cîțu le-a transmis bucureștenilor „să nu asculte scenarii”, ci „să aștepte deciziile”. Premierul a explicat apoi că incidența este doar una dintre informațiile pe care autoritățile le iau în calcul la carantinarea unei localități. A mai spus, de asemenea, că în acest moment nu se discută despre carantinarea Capitalei.

Dr. Flavia Groșan nu a fost sancționată de Colegiul Medicilor, dar a primit un avertisment. Ce presupune acesta

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here