Premierul Florin Cîțu s-a arătat mulțumit de modul în care a funcționat până acum platforma în care românii se înregistrează pentru vaccinarea anti-COVID-19. Acesta a admis că au existat anumite probleme, dar a punctat că sunt unele mai mari la aplicații cu mii de programatori în spate. „Noi lucrăm cu un personal de la STS”, a punctat șeful Guvernului. Cîțu a mai spus că problemele cu platforma vor fi remediate în timp și s-a arătat optimist că „peste două – trei săptămâni vom discuta altfel și despre platformă, și despre ritmul vaccinării”.

 

Florin Cîțu, despre problemele apărute la platforma de vaccinare anti-COVID-19

 

„Cât despre platformă, până la urmă probleme au apărut și în Austria și în mai multe țări cu platforme. Sunt platforme create foarte rapid, cu un flux foarte mare de cetățeni și e normal câteodată să fie și probleme. Sunt probleme mai mari la aplicații gen Signal, care au în spate mii de programatori. Noi lucrăm cu un personal de la STS. 

Eu zic că a funcționat foarte bine această platformă până acum, majoritatea celor care au vrut să se înregistreze s-au înregistrat. E adevărat că poate voiau mâine și s-au înregistrat peste câteva zile sau peste o săptămână, dar e importat că s-au înregistrat. Proporția e foarte importantă. Vârstnici și cronici sunt peste 75%. Eu am spus că în perioada următoare dacă mențime criteriul, vom reuși să-i vaccinăm pe cei mai vulnerabili. 

Normal că nu e perfect și nimic nu e perfect și toți am vrea să ne vaccinăm mâine, dar e clar că… Uitați-vă și în Europa! Învățăm din experiență. Toată Europa lucrează la îmbunătățirea campaniei. 

Problemele vor fi rezolvate și platforma va fi tot mai bună. Peste două – trei săptămâni vom discuta altfel și despre platformă, și despre ritmul vaccinării. Eu sunt optimist”, a declarat premierul Florin Cîțu, pentru Europa FM.

Totodată, Cîțu s-a arătat încântat de faptul că românii au înțeles mesajul și vor să se vaccineze anti-COVID-19: „Lumea vrea să se vaccineze în România. Țin minte că acum câteva săptămâni eram avertizați de tot felul de experți că o să rămânem cu vaccinurile, că nu vrea lumea să se vaccineze. Oamenii au înțeles mesajul și vor să se vaccineze”.

Declarațiile prim-ministrului vin în contextul în care platforma de înregistrare a picat de mai multe ori și mulți români s-au plâns că s-au chinuit cu zilele să se înregistreze, iar unii nici acum nu reușesc. Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

 

Valeriu Gheorghiță, despre problemele cu platforma de înregistrare

 

Explicații similare a dat și medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

„Ceea ce vă pot spune din discuțiile cu colegii de la STS care administrează platforma este foarte dificil, în momentul în care platforma este în producție să intervii cu foarte multe modificări. Vom anunța din timp aceste perioade de mentenanță. Ele se vor face pe parcursul nopții, astfel încât să nu impactăm procesul de programare al persoanelor respective. Au fost aceste mici sincope în ceea ce privește programarea. Acest tip de disfuncționalități există înregistrate în mai multe țări, inclusiv în Germania. Noi încercăm din mers să corectăm și ne preocupă în mod deosebit sesizările pe care fiecare persoană le are”, a  declarat, tot marți, Valeriu Gheorghiță.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here