Premierul Florin Cîțu a avut o reacție cu privire la declarația vicepremierului Dan Barna, potrivit căreia șeful Guvernului nu poate remania un ministru fără acordul USR PLUS.

Rugat să clarifice acest aspect, în cadrul conferinței de presă de la finalul ședinței de Guvern de miercuri, Florin Cîțu a precizat: ”Eu respect Constituția și în Constituție se spune foarte clar cum se face o remaniere. Restul, discuții politice, ce se întâmplă în spate este altceva. Atributul remanierii și în momentul în care se ia o decizie, este decizia premierului, el are ultima decizie. În rest, discuții putem să avem și vom avea discuții tot timpul. Eu vorbesc doar despre Constituție și despre atribuțiile fiecărei persoane din Guvernul României”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Dan Barna a declarat marți seară că fiecare partid din cadrul coaliției de la guvernare își evaluează propriii miniștri, iar decizia privind remaniarea unuia dintre ei nu poate fi luată de premier fără consultarea partidelor.

”Fiecare partid din coaliție își evaluează propriii miniștri. Premierul, în ședința de Guvern, poate să exprime puncte de vedere legate de Cabinet în ansamblu și de fiecare minister în parte. (…)Premierul poate să remanieze un ministru din partid, dar asta presupune remanierea întregii coaliții. Nu există varianta în care premierul ia cu mâna un ministru de la noi fără acordul nostru. Nu există nici varianta ca eu, unul dintre liderii Coaliției, să facă acest lucru cu un ministru PNL. Restul sunt speculații, glume”, a spus Dan Barna, la Digi 24.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here