Prim-ministrul Florin Cîțu a precizat că ținta de deficit bugetar rămâne la 7,16% și a explicat că, față de varianta inițială, proiectul de buget pentru anul 2021 ar putea suferi modificări „în interior”, în sensul de „alocări și realocări diferite, mai multe credite de angajament”.

Întrebat dacă mâine vom avea bugetul și dacă ne putem aștepta la schimbări față de varianta anunțată inițial, premierul Florin Cîțu a răspuns: „Nu, față de varianta de deficit, nu. Deficitul bugetar rămâne așa cum am stabilit. Sunt modificări poate în interior, alocări și realocări diferite, mai multe credite de angajament”.

Întrebat dacă anumite ministere vor primi mai mulți bani, prim-ministrul a explicat: „Nu vorbim de credite bugetare mai multe – s-ar putea la Ministerul Dezvoltării să fie o sumă alocată mai mare pentru la CNI și la PNDL, dar în rest e vorba de credite de angajament în special, sume care sunt alocate prin credite de angajament, pentru a permite să se facă contracte anul acesta și apoi, bineînțeles, vor fi plătite în viitor”.

„Deficitul bugetar rămâne la 7,16%, cu aceeași parametrii de cheltuieli și venituri. Ați văzut foarte bine și astăzi avizul Consiliului Fiscal, care spune că este un buget credibil și crede că acest deficit bugetar poate să fie atins în acest an”, a mai spus demnitarul liberal.

Referitor la faptul că proiectul de buget a primit aviz negativ din partea Consiliului Economic și Social, Florin Cîțu a declarat: „Da, interesant, nu? Bugetele care au distrus România între 2017 și 2019 au primit avize pozitive. Bugetele care au crescut cheltuielile bugetare nesustenabil, în special de personal, au primit avize pozitive. Bugetele care au îngrădit spațiul economic din România și au introdus tot felul de legi intervenționiste au primit aviz pozitiv, iar acest buget, care primește în premieră un aviz pozitiv de la Consiliul Fiscal – de la profesioniști, cei care sunt profesioniști spun că este un buget credibil – primește un aviz negativ. Până la urmă, știți cum e, politica încă este o problemă, sau deciziile politice încă reprezintă o problemă în România. De aceea am spus că trebuie să facem reformă din temelii și îmi asum acest lucru”.

știre în curs de actualizare

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here