Premierul Florin Cîțu, fost ministru al Finanțelor, a anunțat pe contul său de Facebook că Banca Mondială a analizat un număr de 154 de țări, în care au fost aplicate măsuri economice în contextul pandemiei de COVID-19. Analiza pe România arată că statul nostru a avut un nivel ridicat de activitate , ca număr și aplicabilitate, în ceea ce privește măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Printre măsurile adoptate în țară s-au numărat amânarea ratelor bancare, IMM Invest, suspendarea executărilor silite prin poprire, eliminarea dobânzilor și penalitățile de întârziere, prorogarea termenului pentru restructurarea obligațiilor bugetare, derogarea de la plata impozitului pe profit, amânarea la plata pentru serviciile de utilități pentru IMM-uri, prorogarea termenului de plată pentru impozitul pe clădiri, terenuri și mijloace de transport.

„Banca Mondială CONFIRMA: măsurile pe care le-am luat în contextul pandemiei COVID-19 clasează România în topul țărilor cu cele mai multe și aplicate măsuri din lume.

Cele mai importante și de succes măsuri luate în România au fost: amânarea ratelor bancare, IMM Invest, suspendarea executărilor silite prin poprire, eliminarea dobânzilor și penalitățile de întârziere, prorogarea termenului pentru restructurarea obligațiilor bugetare, derogarea de la plata impozitului pe profit, amânarea la plata pentru serviciile de utilități pentru IMM-uri, prorogarea termenului de plată pentru impozitul pe clădiri, terenuri și mijloace de transport.

Banca Mondiala a analizat un număr de 154 de țări și un total de peste 3000 de măsuri financiare luate de către acestea în contextul pandemiei. Analiza concluzionează că România, alături de țări precum SUA, Germania, Franța sau Australia, a avut cel mai ridicat nivel de activitate, ca număr și aplicabilitate, la nivelul măsurilor financiare adoptate ca răspuns la criza provocată de COVID-19”, a scris premierul Florin Cîțu pe contul de Facebook.

 

Banca Mondială CONFIRMA: măsurile pe care le-am luat în contextul pandemiei COVID-19 clasează România în topul țărilor…

Publicată de Florin Cîţu pe Marţi, 19 ianuarie 2021

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here