Premierul Florin Cîțu a anunțat, luni, că va avea discuții cu autoritățile locale pentru a afla de la acestea ce soluții propun, în contextul în care evoluția epidemiei de coronavirus e tot mai îngrijorătoare. Cățu a mai spus că a constatat faptul că unele cluburi și restaurante nu respectă măsurile de prevenție, iar acest lucru nu-l va tolera. A mai precizat, de asemenea, că nu are nicio problemă ca oamenii să protesteze, dar vrea ca aceștia să respecte regulile. 

 

Florin Cîțu: Din păcate, avem și parlamentari care instigă la nerespectarea regulilor anti-COVID

 

Cîțu a mai remarcat și faptul că unii dintre cei care instigă la nerespectarea legilor sunt parlamentari, deci ei înșiși fac legile: „Aici e o problemă morală cred”.

„Am văzut imaginile cu ce s-a întâmplat în cluburi și stațiuni montane. Sunt foarte supărat să văd că e o minoritate a cetățenilor care încă nu vrea să respecte regulile. Am decis ca azi, la 13.00, vom avea o discuție cu primarul general și primarii de sectoare, la 16.00 voi avea o discuție online cu toți prefecții, iar mâine o să am discuție cu Asociatia Consiliilor Județene și Asociația Muncipiilor. Soluțiile să vină de la autoritățile locale. Sunt particularități pentru fiecare județ, municipiu. Mă aștept ca pe lângă discuțiile despre buget, să vină și cu soluții pentru situația dificilă prin care trece România.

E o minoritate că nu toate restaurantele și cluburile nu respectă regulile. Sunt doar câteva. Unde nu se respectă legea, voi fi intransigent. Nimeni nu trebuie să fie deasupra legii. Din păcate, avem și parlamentari care instigă la nerespectarea legii. Aici e o problemă morală cred. Sunt parlamentari care fac  legea, dar nu respectă legislația în vigoare.

Sunt liberal, nu am o problemă cu protestele, dar să o facă respectând legea. Să poarte mască!”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Precizările vin în contextul în care și weekendul acesta au avut loc proteste față de regulile anti-COVID. La manifestația din București a participat și senatoarea Diana Șoșoacă, mereu prezentă la astfel de evenimente.
 

Mirela Vaida: Sunt încă în stare de șoc. Efectiv, mi-am văzut moartea cu ochii

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here