Dacă lucrurile rămân așa cum sunt în ceea ce privește evoluția pandemiei de COVID-19, școlile se vor deschide pe 8 februarie în condițiile anunțate de președintele Klaus Iohannis, dar decizia finală va fi luată pe 2 februarie, a declarat prim-ministrul Florin Cîțu, care a explicat că și-ar dori să redeschidă toată economia, iar acest lucru s-ar putea concretiza „cât mai curând” dacă lumea respectă regulile de protecție sanitară și se vaccinează.

Premierul Florin Cîțu, despre deschiderea școlilor și relaxarea restricțiilor impuse activităților economice

 

„Decizia se va lua pe 2 februarie. Şi noi ne uităm, zilnic primesc de la domnul Arafat statisticile şi analize şi în detaliu şi ne uităm exact să vedem cum evoluează pandemia. Este un alt lucru important pentru că noi toţi ne axăm acum pe campania de vaccinare, ceea ce e important să comunicăm, dar trebuie să nu uităm că, încă, în România există o pandemie şi la nivel global. Trebuie să păstrăm măsurile de restricţie, trebuie să purtăm mască, distanţarea socială şi toate celelalte măsuri care au dat rezultate până astăzi. Monitorizăm clar, zilnic, situaţia. Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt, este clar că vom începe pe 8 februarie cu acele condiţii pe care le-a anunţat domnul preşedinte când a enunţat că vom deschide şcolile pe 8 februarie”, a afirmat Florin Cîţu, într-un interviu acordat marţi seara Europa FM, potrivit News.ro.

Premierul a subliniat că își dorește să deschidă toată economia, nu numai școlile, însă totul depinde de evoluția pandemiei.

„Vreau să deschidem şcolile pe 8 februarie, este important să deschidem şcolile pe 8 februarie, aş vrea să deschid toată economia, nu numai şcolile, dar depindem, bineînţeles, de cum evoluează pandemia. Şi ca să deschidem şcolile, să deschidem economia, trebuie să ne vaccinăm şi trebuie să păstrăm aceste măsuri de restricţie, este simplu. Mască, dezinfectant şi să ne vaccinăm. Dacă facem aceste lucruri, veţi vedea că vom deschide economia cât mai curând”, a adăugat premierul Florin Cîțu.

Demnitarul a explicat că restricțiile impuse diverselor activități economice vor fi relaxate, dar totul depinde de cum evoluează campania de vaccinare anti-COVID-19 și pandemia.

„Ele merg mână în mână acum, acelaşi răspuns pe care l-am dat şi pentru deschiderea şcolilor. Monitorizăm zilnic şi depinde doar de noi, nu depinde de guvern, nu guvernul ia o decizie de a deschide sau a nu deschide şcolile aşa… în afară, într-un bubble. Nu, luăm această decizie în contextul evoluţiei pandemiei în România şi a campaniei de vaccinare, dacă merg bine vom relaxa mai rapid, dacă nu merg bine, din păcate, nu vom putea”, a mai spus prim-ministrul Florin Cîțu.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here