Prim-ministrul Florin Cîțu a continuat marți discuțiile cu reprezentanții autorităților locale – primari de municipii și președinți de consilii județene – și spune că obiectivele comune sunt protejarea sănătății și vieții cetățenilor, dar și menținerea economiei deschise. Premierul s-a arătat de părere că ar fi suficiente respectarea strictă a actualelor măsuri de protecție sanitară și vaccinarea „pentru a nu fi necesare alte decizii restrictive la nivel local sau carantinarea zonală pentru limitarea răspândirii virusului”.

Ce a declarat premierul Florin Cîțu despre combaterea pandemiei de COVID-19 prin respectarea măsurilor și vaccinare

 

„Am continuat ieri discuțiile cu reprezentanții autorităților locale – primari ai municipiilor și președinți ai Consiliilor Județene. Suntem preocupați cu toții să protejăm sănătatea și viața cetățenilor, să menținem economia deschisă. Sunt obiective comune, asumate responsabil și determinat, indiferent de formațiunile politice din care facem parte. Am făcut apel la reprezentanții autorităților locale să se implice în continuare în aplicarea cu fermitate a actualelor măsuri de protecție sanitară, în derularea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 și în informarea corectă a oamenilor”, a scris prim-ministrul, miercuri dimineață, pe Facebook.

Florin Cîțu a subliniat că „ar fi suficientă respectarea strictă a actualelor măsuri – purtarea măștii sanitare în spații publice, distanțarea, evitarea aglomerației – în paralel procesul susținut de vaccinare pentru a nu fi necesare alte decizii restrictive la nivel local sau carantinarea zonală pentru limitarea răspândirii virusului”.

„Am analizat cu primarii și președinții Consiliilor Județene soluțiile pentru ca pe stradă, în mijloacele de transport în comun, în magazine sau piețe, în școli sau la locul de muncă, toți cetățenii să-și protejeze sănătate și să nu îi pună în pericol pe cei din jur. Nu este permis ca o mână de oameni care încalcă normele sanitare și legea să pună în pericol viața și sănătatea majorității cetățenilor. Reprezentanții instituțiilor statului – polițiștii, jandarmii – vor fi în mijlocul oamenilor și vor face verificări pentru ca legea să fie respectată. Nu facem excepții. Nimeni nu este mai presus de lege”, a adăugat demnitarul.

Totodată, Florin Cîțu a precizat că va fi majorată capacitatea de vaccinare anti-COVID-19. La jumătatea lunii aprilie, potrivit premierului, am putea ajunge la 100.000 de doze administrate pe zi.

„În paralel, vom crește capacitatea de vaccinare, astfel încât, la jumătatea lunii aprilie să ajungem la efectuarea zilnică a 100.000 de doze și să pătrundem mai mult în zonele rurale sau greu accesibile, cu centre mobile de vaccinare. Înțeleg efortul făcut de toată lumea în această perioadă, însă este nevoie să continuăm pentru că în următoarele 2 luni cele câteva milioane de doze de vaccin care vor ajunge în România vor fi decisive pentru a depăși cu bine pandemia”, a mai declarat prim-ministrul Florin Cîțu.

 

Am continuat ieri discuțiile cu reprezentanții autorităților locale – primari ai municipiilor și președinți ai…

Publicată de Florin Cîţu pe Marţi, 23 martie 2021

Primele fotografii cu chipul femeii care atacat-o pe Mirela Vaida. Pe cine ar fi vrut, de fapt, să lovească (FOTO)

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here