Premierul Florin Cîțu a anunțat, vineri, că Guvernul a adoptat proiectul de buget pe acest an. A vorbi din nou de reforme, mai ales pentru a crește performanța în administrația publică locală și centrală.

Întrebat dacă a avut 100% susținerea PNL în această implementare a reformelor pe care le-a cerut, Cîțu a răspuns: „Cu siguranță. PNL e un partid care își dorește reformă și veți vedea că vom face reformă împreună, alături de PNL. Ați văzut lideri PNL care susțin reforma și în spațiul public exact în direcția pe care am enunțat-o. Noi avem un program de guvernare în care am enunțat principiile pe care trebuie să le punem la baza societății pe care o clădim acum și e clar că am susținerea PNL”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Cîțu a anunțat de mai multe ori că vrea să modifice Legea salarizării pentru ca salariile bugetarilor și sporurile acestora să fie legate de performanță. De altfel, liberalii au mai susținut în spațiul public că vor să facă o analiză asupra tuturor sporurilor, pentru a le elimina pe cele nejustificate. Legea salarizării ar urma să fie modificată prin proiect de lege ce va ajunge la vot în Parlament. Cîțu a insistat că nu vrea să opereze schimbări prin Ordonanță de Urgență.

Joi, Florin Cîțu a vorbit și de o schimbare substanțială în administrație. Acesta a spus că luni va propune în coaliție ca anumite funcții din administrația publică locală și centrală să fie pe mandat de maxim 6 ani, cu evaluare la 3 ani. De asemenea, va mai propune un sistem de rotație, ca o persoană să nu stea mai mult de două mandate în același departament.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here