Eurodeputatul PMP Eugen Tomac organizează o dezbatere cu privire la situația învățământului în limba română din Ucraina, în data de luni, 22 Martie, ora 16:30.

Evenimentul „Educația în limba română în Ucraina” va aduce în atenție problemele cu care se confruntă minoritatea românească din țara vecină în urma modificării Legii Învățământului, care a impus trecerea la predarea în limba ucraineană a instituțiilor preșcolare și școlare cu predare în limba minorităților etnice.

Dezbaterea va reuni oficiali ai statului și reprezentanți ai minorității românești din Ucraina. Printre aceștia: Sorin Mihai Cîmpeanu, Ministrul Educației; Dănuţ Sebastian Neculăescu, Secretar de stat, Ministrul afacerilor externe; Oana Ursache, Secretar de stat, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Guvernul României; Viorel-Riceard Badea, Președinte Comisia pentru cultură şi media, Senatul României; Ştirbu Gigel-Sorinel, Președinte Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, Camera Deputaților; precum şi profesori, jurnaliști și reprezentanți ai societății civile din România și Ucraina. Discuția va fi moderata de Marian Voicu, jurnalist Televiziunea Română.

Dezbaterea va fi transmisă pe pagina partenerului media caleaeuropeana.ro (www.caleaeuropeana.ro) şi va fi difuzată live pe pagina de Facebook Eugen Tomac: https://www.facebook.com/tomaceugen .

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here