Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca, este printre primele persoane care au fost vaccinate cu serul de la AstraZeneca. 

„Azi m-am vaccinat cu vaccinul AstraZeneca. Totul Ok. Recomand tututor să se vaccineze. Nimeni nu este în siguranță până când toți vom fi în siguranță! Maratonul continuă, în final toți vom fi învingători!”, a scris Emil Boc, pe pagina de Facebook.

El a transmis „mulțumiri speciale corpului medical clujean pentru profesionalism, implicare și sprijin în combaterea pandemiei COVID-19”.

Acesta a mai precizat că până duminică, în județul Cluj s-au vaccinat 62.980 persoane, dintre care 39.511 cu prima doză și 22.569 cu a doua doză.

 

România a început astăzi vaccinarea cu AstraZeneca

 

În România, a început vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca de luni, pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani. Dozele de ser anti-COVID vor fi distrbuite în 180 de cabinete de vaccineare din țară. Programările pentru imunizarea cu serul produs de comapnia brtianică au început la data de 10 februarie, când în platforma de vaccinare au fost alocate primele 200.000 de sloturi.

Potrivit Comitetului Național pentru Coordonarea Activității de Vaccinare anti-COVID, dintre cele 142.000 de persoane programare, 69.671 sunt femei, iar 72.429 sunt bărbaţi.

În cazul vaccinului dezvoltat de AstraZeneca, rapelul se poate realiza la o distanță de opt săptămâni. Totodată, tehnica prin care acest vaccin a fost realizat este diferită față de ARN-ul mesager ce stă la baza vaccinurilor realizate de Pfizer și de Moderna. A crezut că a cumpărat doi căţeluşi abia născuţi, însă surpriză… S-au mărit şi s-au transformat în… Nu erau deloc câini! Ce crescuse, de fapt?

La data de 11 februarie a sosit în România cea de-a doua tranșă de vaccin realizat de compania briatnică, reprezentând 92.400 de doze.

Vineri, 37.800 de doze de vaccin au fost distribuite către centrele de vaccinare regionale din Braşov şi Constanţa. Centrul Regional de Depozitare Braşov a primit  19.800 doze iar Centrul Regional de Depozitare Constanţa a primit 18.000 doze.

Vaccinul de la AstraZeneca este al III-lea vaccin aprobat în Europa, după Pfizer și Moderna.

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here