Francisc Tobă ar putea fi primul parlamentar eliminat din Casa Poporului. Acesta a fost deja exclus din partidul AUR, în contextul în care acesta, militar de carieră, ar fi fost de partea sistemului la represiunea din Sibiu, 1989, cu peste 700 de victime. De asemenea, Tobă s-a făcut remarcat pe scena politică încă din anii ’90, când a făcut parte din FSN-PDSR.

Pe scurt, Francisc Tobă este acuzat de tentativă de omor și complicitate la tratamente neomenoase. Tobă, cu mai mulți colegi militari, ar fi ridicat mai mulți pacienți răniți din Spitalul Județean, pe care i-au dus într-o sală de sport și i-au bătut. 

Francis Tobă a respins total acuzațiile, pentru B1 TV.

„Nu m-am implicat în actul medical, nu m-am ocupat decât de realizarea securității acelui spital. Ca dovadă, în acel spital nimeni nu a suportat tratamente neomenoase.

Mai mult, la un moment dat, la sugestia doctorului Elefterescu, am izolat pe cei de la Ministerul de Interne într-o rezervă specială cu soldat la ușă, pentru că în spital începeau să-i caute cei care îi credeau teroriști și alte prostii. Oamenii aceștia au fost neatinși și sub îngrijire medicală”, a declarat Francisc Tobă.

 

AUR, demersuri susținute pentru eliminarea lui Francisc Tobă

 

În contextul scandalului mediatic, AUR a solicitat Biroului permanent să constate „încălcarea prevederilor legale privind condiţiile de eligibilitate” în cazul lui Francisc Tobă şi să propună invalidarea mandatului de deputat al acestuia, ales în circumscripţia electorală Braşov.

În locul lui Francisc Tobă, cei de la AUR propun pentru postul de deputat pe Raluca Maria Borta, următoarea persoană aflată pe lista de candidați a ofrmațiunii politice, solicitare trimisă de AUR Comisiei de validare privind mandatele de parlamentar. Cât costă o vacanță în Maldive pentru 7 zile? Mulți români au mers pentru că prețurile sunt ieftine

Primele controverse legate de Francisc Tobă au apărut imediat după alegerile din decembrie. George Simion, președintele AUR, s-a poziționat ferm pentru scoaterea din schemă a lui Tobă. 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here