Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a declarat că prezența suporterilor pe Arena Națională la meciurile disputate pe teritoriul României în cadrul EURO 2020 „este un mic câștig în fața pandemiei” de COVID-19. El a precizat că, conform schemei UEFA, fiecare spectator va trebui să prezinte un certificat care să ateste fie că s-a vaccinat, fie că a trecut prin boală și s-a vindecat, dar mai există și varianta de a fi testat la fața locului pentru infecția cu SARS-CoV-2.

Ce a declarat Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, despre accesul suporterilor pe Arena Națională, la meciurile de la EURO 2020

 

„Ne dorim sport, mişcare, este un mic câştig în faţa pandemiei. Este cel mai mare eveniment organizat în România şi  ne bucurăm că ne alăturăm Budapestei, Moscovei şi Danemarcei să avem spectatori. Conform schemei UEFA, fiecare spectator trebuie să prezinte un certificat că s-a vindecat de Covid sau că s-a vaccinat. Fiecare bilet va conţine data, ora prezenţei pe stadion, pentru a se evita aglomeraţia. Şi mai este şi varianta de a fi testat la faţa locului. Vor fi filtre, vor fi prezenţi oameni de la UEFA, alături de noi, vor fi vreo 300 de oameni”, a declarat Eduard Novak, la Digi 24, potrivit News.ro.

Mesajul lui Eduard Novak vine în contextul în care, marți dimineață, Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat că pe Arena Națională va fi permis accesul a până la 13.000 de spectatori pentru partidele din cadrul EURO 2020. România va găzdui patru meciuri de la turneul final din această vară, pe cel mai mare stadion din țară.

„Această decizie a Guvernului României vine să încununeze toate eforturile depuse până acum de țara noastră, atât din punct de vedere financiar, cât și uman și logistic. Avem șansa istorică de a fi parte a unui eveniment sportiv de anvergură și de a demonstra că ne putem onora obligațiile la cele mai înalte standarde de organizare și siguranță sanitară. Spectacolul sportiv rămâne o mare bucurie pentru noi toți, iar calitatea de organizatori este un motiv de recunoaștere a capacității noastre în acest sens, deci de mândrie națională”, declara ministrul Eduark Novak, conform comunicatului prin care a fost anunțată vestea.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here