Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit, luni, despre șansele ca materia Educație sexuală să fie predată în școli.

Pe 3 iunie anul trecut, deputații au adoptat un proiect prin care e eliminată sintagma „educație sexuală” din lege, înlocuind-o cu „educație sanitară”. Potrivit actului normativ, derularea acestor programe urma să se facă doar cu acordul scris al părinților. Președintele Klaus Iohannis a atacat proiectul de lege la Curtea Constituțională, care, însă, a decis că legea este constituțională. Pe 4 noiembrie, Iohannis a trimis legea înapoi în Parlament la reexaminare, unde se află și acum.

 

Sorin Cîmpeanu, despre predarea educației sexuale în școlile din România

 

Întrebat, la Digi24, despre această situație, ministrul Educației a răspuns: „E vorba de curriculum, de planurile-cadru de liceu. Au fost lansate în dezbatere planurile-cadru pentru întreg învățământul liceal. În urma consultării publice au rezultat mai bine de 1.000 de propuneri de modificare, lucru care ne-a condus la concluzia că e bine să analizăm în ansamblu planurile-cadru, adică lista de discipline și numărul de ore alocat fiecărei discipline, inclusiv cea despre care vorbiți și, în urma acestei consultări, să pornim cu dreptul într-o modalitate în care să avem acceptul întregii societăți, să avem planul-cadru adaptat cerințelor societății, cerințelor angajatorilor și adaptate secolului XXI”.

Întrebat dacă elevii au nevoie de educație sexuală în școală, Sorin Cîmpeanu a răspuns: „Cu siguranță e nevoie de educație sexuală, există și acum în cadrul disciplinei Educație pentru sănătate, care e, însă, o disciplină opțională urmată de un număr relativ redus de elevi”.
 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here